IZA REŠETAKA

SIN POZNATOG ZADARSKOG LIJEČNIKA I NJEGOV PRIJATELJ UHIĆENI ZBOG SILOVANJA DJEVOJKE O slučaju se oglasila i policija, evo što kažu...

Ilustracija
 Damjan Tadic / HANZA MEDIA

Zbog sumnje da su zajedno silovali jednu djevojku u Zadru, zadarska je policija krajem srpnja uhitila dvojicu Zadrana od 21 i 22 godine. Nakon završenog kriminalističkog istraživanja policija je 31. srpnja obojicu privela sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji im je odredio istražni zatvor, javlja Zadarski.hr.

U zadarskoj policiji i Županijskom državnom odvjetništvu potvrdili su nam događaj, ali zbog tajnosti istrage i zaštite digniteta žrtve, o pojedinostima samog događaja nisu mogli ništa govoriti.

- Obavještavamo Vas da su policijski službenici Policijske uprave zadarske proveli kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe u dobi od 21 oba i 22 godine, koji su 31. srpnja 2018. godine uz kaznenu prijavu zbog kaznenog djela iz članka 152.st.1 KZ RH i kaznenog djela iz članka 154.st.2 u svezi st.1. toč. 5. KZ RH, privedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru. Prvenstveno zbog zaštite digniteta žrtve, u ovakvim slučajevima ne iznosimo pojedinosti - odgovorili su nam iz PU zadarske.

- Obavještavamo Vas da je postupanje u kaznenim predmetima tijekom izvida tajno sukladno čl. 206.f. st. 1. Zakona o kaznenom postupku, a postupanje u kaznenim predmetima vezano za kaznena djela protiv spolne slobode tijekom istrage temeljem čl. 390. st. 1. u vezi čl.231. st. 2. i čl. 388. st. 2. toč. 4. Zakona o kaznenom postupku, također tajno. Slijedom navedenog nismo u mogućnosti odgovoriti na Vaš upit – kazali su nam iz Županijskog državnog odvjetništva.

Prema policijskoj kaznenoj prijavi, 21-godišnjak je osumnjičen za dva kaznena djela, spolni snošaj bez pristanka i teško kazneno djela protiv spolne slobode počinjeno "zajedno s jednim ili više počinitelja pri čemu je prema istoj osobi izvršeno više spolnih odnošaja ili s njim izjednačenih spolnih radnji". Za to drugo kazneno djelo optužen je i 22-godišnjak.

Okolnosti koje su dovele do silovanja navodno punoljetne djevojke nismo uspjeli saznati, no neslužbeno smo ipak potvrdili da je jedan od počinitelja osumnjičenih za silovanje sin poznatog zadarskog liječnika, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:59