OPOVRGNUO KOVČIN ISKAZ

Zagorec: Nisam rekao da Petrač stoji iza ubojstva Sliška

Remetinečki zatvorenik u cijelosti je opovrgnuo iskaz Mije Kovče
 Damjan Tadić/Cropix

ZAGREB - Petnaestak minuta trajalo je danas svjedočenje Vladimira Zagorca, umirovljenoga generala HV-a, na suđenju Nikici Jelaviću za dva pokušaja ubojstva Vjeke Sliška 1995. i 1999. godine.

- Za ovo sam svjedočenje doznao iz medija, a i poziv sam primio u utorak navečer - izjavio je Zagorec koji je opet uz jako osiguranje dovezen iz pritvora remetinečkoga zatvora u zagrebački Županijski sud.

Tražio pomoć za posao

Sutkinja Koraljka Bumči, predočila mu je iskaz Mije Kovče, koji je 15. rujna ustvrdio da mu je prije tri godine general Zagorec, kad ga je pozvao da se nađu u Beču, rekao da je Hrvoje Petrač naručio i platio likvidaciju Vjeke Sliška.

- Kao prvo, ja njega uopće nisam pozvao u Beč. Meni se povremeno, kad bih bio u Beču poslom ili zbog sporta, javio moj prijatelj iz Dalmacije i otišli bismo na ručak. Negdje u jesen 2007. godine on mi se javio da je u Beču s nekim prijateljima te da je tu jedan njegov poznanik koji bi htio sa mnom razgovarati jer ima neki problem s poslovnim prostorom u Zagrebu. Ja sam to odbijao, ali me on zamolio da se nađemo na pet minuta. Pristao sam zbog njega - kazao je Zagorec.

Susreli su se u jednom kafiću, a o tome kako je protekao taj susret Zagorec je ispričao: - To je više bio monolog. On je pričao, a ja sam slušao. Govorio je kako ima neki poslovni prostor, kako ima problema s gradom i bih li mu ja mogao pomoći.

Skrenuo temu razgovora

Rekao sam mu da ne mogu. On je potom počeo govoriti o tome da se zna tko je ubio Vjeku Sliška, da se to priča po cijelom gradu, da iza toga stoji Hrvoje Petrač. Ja sam skrenuo razgovor na drugu temu - izjavio je Zagorec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:03