IDE U ZATVOR

ŽIVOTNI PAD OCA DVOJE DJECE S BORONGAJA 'Krao sam po šupama bicikle pa ih za sitnu lovu prodavao Doktoru kako bih si kupio heroin...'

 Mila Batinica

Neumornom lopovu Ahdinu H. (46), soboslikaru koji trenutačno služi zatvorsku kaznu, u međuvremenu je na “naplatu” stigao još jedan kriminalni grijeh. Zbog krađa bicikala u metropoli nepravomoćno je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen na godinu i dva mjeseca zatvora!

Presudila je tako sutkinja Jasna Zoretić Rendulić, odlučivši da mora podmiriti i troškove kaznenog postupka i odvjetnice po službenoj dužnosti, ali i nadoknaditi štetu jednoj od žrtava koja je na ročištu postavila imovinsko-pravni zahtjev. Kao olakotne okolnosti sud je uzeo u obzir činjenicu da je otac dvoje malodobne djece i da je bez primanja, a otegotna mu je okolnost njegova višestruka osuđivanost za istovrsna kaznena djela jer neke uvjetne presude nisu polučile nikakav rezultat.

Za razliku od priznanja u policijskoj postaji kada se Ahdin H. istražiteljima povjerio kako je podstanar u jednom stanu na Borongaju i da kao nezaposlen preživljava zahvaljujući lopovluku pa je tijekom 2014. i 2015. ukrao najmanje 13 bicikala na kojima je zaradio više 6000 kuna koje je “investirao” u heroin, na suđenju je odlučno negirao krivnju i potom zašutio. No, u prilog mu nije išla snimka nadzorne kamere od 24. studenoga 2015. iz Kolarove 16. koja se pregledala u sudnici, a na kojoj se vidi kako muška osoba neko vrijeme pokušava otvoriti ulazna vrata stambene zgrade. Nakon što uđe u zgradu, izlazi nekoliko minuta kasnije noseći bicikl. Lopov je na većini snimke bio okrenut leđima kameri, no u jednom trenutku na dijelu gdje je obuhvaćen hodnik zgrade, sud je utvrdio da se jasno vidi njegov fizički izgled.

- Nakon krađe bicikla, sutradan sam ih prodavao jednoj osobi nadimka Doktor za iznose od 350 do 700 kuna. Novcem sam si, potom, kupovao heroin - ispričao je policajcima Ahdin H.

Optužnica na osnovi koje je osuđen na 14 mjeseci bezuvjetnog zatvora obuhvatila je samo dvije krađe bicikla.

Oko 1.20 sati 24. studenoga 2015. iz šupe u Kolarovoj ukrao je bicikl Trek MBT 3900 u vrijednosti 2454 kune, a 6. kolovoza 2014. oko 3.30 sati prema istom modus operandiju nekoliko ulaza dalje ukrao je bicikl marke Scirocco u vrijednosti 1000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:39