TRAGEDIJA U TRILJU

‘Ne krivimo nikoga, to su djeca’

Neizmjerni bol i tuga shrvali su obitelj devetogodišnjeg Danijela Roguljića koji se utopio u Cetini
 Toni Paštar/Cropix

TRILJ - Frane Roguljić sjedio je s bolnim grčem na licu za stolom u kući oko 500 metara udaljenoj od mjesta na Cetini gdje se utopio njegov 9-godišnji Danijel . Majka Ivančica u polusvjesnom stanju sjedila je na kauču i u naručju držala kćer. U kuću Roguljićevih gradonačelnik Trilja Ivan Šipić i zamjenica došli su izraziti sućut.

Frano Roguljić, radnik Konstruktora i supruga Ivančica imali su petoro djece. Najstariji Luciano rođen je 2000., Danijel je bio godinu mlađi, a poslije su dobili još dva sina i kćer.

- Čuvar na Crpnoj stanici, nazvao je i rekao neka odmah dođem. Pitam zašto, a on će: “Ne mogu ti reći telefonom”. Ponavljam pitanje, a on mi kaže da je mali upao u vodu. Gušilo me dok sam vozio do tamo. Na mjestu gdje su mi rekli da je Danijel upao vidio sam na vodi kartonsku kutiju. Čekali smo dok Danijelovo tijelo nisu izvukli ronioci - ispričao je Roguljić kroz suze.

Obitelj nikoga ne krivi. Djeca su, kažu, znala otići do konjičkog kluba, ali nikada nisu ulazila unutar ograđene Crpne stanice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:30