LIKVIDACIJA KOD BRODA

‘UBIO SAM GA I RASKOMADAO JER JE ZNAO DA IMAM DROGU U STANU’ Stravični detalji priznanja ubojice

Slavonski Brod, 060313.Privodjenje D.P. (21) osumnjicenog za ubojstvo za sada nepoznate muske osobe.Sumnja se da bi to mogao biti njegov stanodavac Stanislav Turzanski (58) koji je nestao prije nekoliko dana.Na fotografiji: privodjenje D.P.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

Stanislav Turžanski (58) iz Bukovlja, kojeg je u ponedjeljak okrutno ubio i raskomadao 21-godišnji podstanar D. P., neko vrijeme prije smrti pokušavao je iz svog doma otjerati mladića koji mu je, kažu susjedi, samo stvarao probleme.

- Roditelji su Stanku mladića praktički uvalili u kuću zbog prijašnjeg poznanstva, a on ih nije imao srca odbiti. Stanko se svaki dan žalio da mu on stvara probleme, dovodi neke cure iz Broda , da se tu opijaju, puše travu... A on za njima mora prati posteljinu, ručnike… - dan nakon stravičnog saznanja o smrti susjeda kaže skamenjen govori J. O. iz Bukovlja, kod kojeg je pokojni Stanislav svaki dan dolazio na jutarnju kavu. No od utorka 26. veljače nije ga bilo.

D. P. je te večeri, prema vlastitom priznanju u iskazu pred zamjenikom županijskog državnog odvjetnika i odvjetnikom kojeg je dobio po službenoj dužnosti, popio veću količinu viskija, što je kombinirao s kokainom i marihuanom, a onda još i dvije čaše vina. Prije toga se sa Stanislavom žestoko posvađao, među ostalim i zbog visokog telefonskog računa čije je plaćanje Stanislav zatražio od podstanara. Oko 23 sata izašao je iz kuće da bi uzeo sjekiru, s kojom je potom ušao u sobu u kojoj je Stanislav spavao.

HOROR U SLAVONSKOM BRODU Podstanar sjekirom ubio i raskomadao gazdu, a zatim dijelove tijela vozio u taksiju!

Oštricom ga je pogodio u predjelu vrata, a onda ga je sat i pol vremena rezao kuhinjskim noževima. Zatim je iz šupe donio panj i Stanislavovo tijelo prepolovio sjekirom. Gornji dio tijela zamotao je u plahte, potom ga je vozio tačkama i nosio 1,5 km uzbrdo na Bukovačko brdo, gdje ga je bacio pokraj trošne vikendice. Vratio se u kuću i donji dio tijela stavio u torbu, koju je odložio u prednju kuću. Pred zoru je legao spavati, a sutradan je priredio tulum.

U srijedu i četvrtak tulumario je s prijateljima koji nisu imali pojma što se dogodilo. Preokret je uslijedio nakon poziva Stanislavove kćeri koja je mislila da joj je otac na pregledu u bolnici. No u nedjelju 3. ožujka doznala je da nije tamo i odlučila sve prijaviti policiji, a podstanaru se najavila. Tada D. P. uzima torbu, poziva taksi i traži od vozača da ga odveze do kupališta Poloj na Savi. Tamo torbu baca u rijeku, no Sava je na tom dijelu mirna pa je torba ubrzo završila u grmlju na obali.

SLAGALICA STRAVE U SLAVONSKOM BRODU Policija pronašla dio tijela muškarca koji je nestao prije tri dana!

Gornji dio Stanislavova tijela pronađen je u utorak navečer, a torba s donjim dijelom u srijedu malo poslije podneva nakon što je D. P. u policiji sve priznao i potanko opisao što je učinio, čime je usmjerio potragu za drugim dijelom tijela.

- Povod ubojstvu je to što je stanodavac uočio da on u stanu ima drogu pa mu je zaprijetio da će ga prijaviti policiji ako stanarinu ne bude plaćao na vrijeme - rekao je odvjetnik osumnjičenoga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 12:09