PRVI PUT CIJELA ISTINA

EKSKLUZIVNO 'Vladimir Šelebaj se potpuno promijenio otkako je upoznao Dijanu!'

Suradnici i prijatelji otkrivaju sve o usponu i padu Dijane Čuljak i Vladimira Šelebaja, njihovu poslovnom carstvu, braku i trenutnoj drami. 'Svi me sad sotonizirate...', kaže pak Dijana Čuljak za Nedjeljni

Kad je bračni par Ogresta-Merlić početkom dvijetisućitih uspio u privatnoj produkciji, iz prikrajka ih je promatrala jedna novinarka. Imala je tridesetak godina, dotada je slovila za omiljenu reporterku HDZ-a i radila je u vodećim informativnim emisijama. Ali smjenom vlasti Dijana Čuljak pala je u sjenu.

‘Priželjkivala je uspjeh kakav su postigli Merlić i Ogresta’, kaže jedan njezin tadašnji suradnik. Postali su joj uzor. Jer ona je željela sve - i slavu, i moć, i novac. Nedostajao joj je samo partner. I onda je 2003. upoznala Vladimira Šelebaja Selliera.

Šarmantni menadžer, šminker koji govori nekoliko stranih jezika, a školovao se u Francuskoj, savršeno se uklapao. Kreativac Edvin Softić oduvijek je bio tu. Prijateljevali su 15-ak godina. Savršen trio - ona s vezama na televizijama, Šelebaj zadužen za biznis i javnost, a Softić kreativac. Dogovorili su se da sve dijele na tri. Tako je i bilo. I uspjeli su. Ona je dobila sve - i slavu, i moć, i novac. Ali, jednog dana 2005., sve to više nije bilo dovoljno.

U lipnju 2008. sjedim u Softićevu stanu, onom za koji su ga Šelebajevi prozivali da ga je oteo. Tvrdili su da su stan kupili kao poslovni prostor za tvrku. Softić je uvjeravao da je stan kupljen za njega. Namještaj za stan, priča mi tada Softić, birala je upravo Čuljak. Bijele kožne fotelje, debeli stakleni stol. Moderno, ali umjereno kičasto. Softić je tada već siguran da ga je dugogodišnja prijateljica prevarila. Šelebajevi, pak, tvrde suprotno. Softić ih je prijavio, a i oni njega. “Imali smo čudan dogovor”, ispričao mi je tada producent. “Šelebaj mi je dao poslovnu karticu tvrtke s koje sam mogao podizati novac za mjesečne potrebe. Na raspolaganju sam imao 10.000, 15.000, 20.000 kuna. Dogovor je bio da ćemo na na kraju godine regulirati dobit. Podvući crtu i vidjeti koliko je otišlo na moj stan, a koliko sam zaradio. To se nije nikad dogodilo. Vjerovao sam im. Ali 2005. počeli su problemi u braku Šelebajevih.

Našao sam se s Dijanom. Uvjeravala me da ne brinem jer da je vlasnica tvrtke i da se zna tko je stvorio biznis. Dala mi je tada ugovor o tajnom društvu za koji sada tvrdi da je falsificiran. Bio je to ugovor koji je u lipnju 2008. objavljen u Jutarnjem listu. Čuljak je prijetila tužbom tvrdeći da je ugovor falsificiran. Nazvala me dan nakon intervjua sa Softićem.

“Softić nas progoni..”, uvjeravala me. Tvrdila je da nema veze s poslovima supruga, a ni tvrtkom Core Media d.o.o. Danas, tri godine poslije, Čuljak i dalje tvrdi da je progone. Softić je već stara priča. U međuvremenu se i bivši suprug Šelebaj okrenuo protiv nje. Sad su Softić i Šelebaj opet, doznajemo, dobri, pa Softić više ne želi javno govoriti. “Ne mogu ništa komentirati zbog tajnosti postupka kojim me veže zakon”, kaže Softić. “Nazovite Šelebajevu suprugu, ona sigurno to sve bolje zna”, dodaje.

No, Čuljak također zazire od komentara. Navodno je u strahu od pritvora, a i sudskog postupka. Na bolovanju je posljednjih mjesec dana. Uvjerena je, čini se, da je uz Softića i Šelebaja, progone i mediji.

“Sotonizirate me već mjesecima...”, napisala mi je u poruci. Ponudila sam joj da ispriča vlastito viđenje hapšenja njezina supruga, pa i otkrića da je ipak suvlasnica navedne tvrtke, kako bi u članku imali zastupljene sve strane. Ali odbila me tvrdeći: “Klima bez balansa davno je kreirana. Zadržite kurs. Nema ljutnje. Plaća se mora zaraditi...”.

I Čuljak je zarađivala plaću, ali očito ne samo na Hrvatskoj radioteleviziji nego i na konkurenciji. Danas je njezin otkaz na HRT-u, doznajemo iz izvora bliskog vrhu nacionalne kuće, samo pitanje trenutka . “Kad sve postane i službeno, postoje neosporivi uvjeti za izvanredni otkaz”, kaže naš izvor u vodstvu HRT-a. Iako su već godinama upozoravani na to, ranije, tvrde, nisu imali dokaze. “Zaprimili smo niz prijava na račun Dijane Čuljak Šelebaj, ali provjeravajući ih nismo mogli ništa dokazati. Bilo je sve u sferi rekla-kazala”, tvrde na HRT-u. Na televiziji je Čuljak Šelebaj uživala zaštitu Hloverke Novak Srzić. Ona ju je nakon povratka s Nove TV opet promovirala u informativnom programu. Novak Srzić ovih dana nije imala vremena za razgovor na tu temu. “Draga, nisam u Zagrebu...”, odgovorila je. Ni drugi kolege dugogodišnje novinarke i urednice nisu bili raspoloženi javno govoriti o suradnici. Anonimno su ispričali kako Dijana već dulje živi svojevrsnim izoliranim jetsetterskim stilom života. “Nisam čuo kolege iz Informativnog da se žale na nju, čak su znali reći da je O.K., da plati piće...”, priča nam izvor iz televizijskih novinarskih krugova. Na samoj Čuljak Šelebaj naš izvor nije primijetio da joj se u životu događa nešto dramatično. Ne pokazuje, kaže. “Hladna je. Ne znam kako joj nije neugodno. Sve što je tvrdila da nije, ispalo je da jest. I što će joj sad sav taj novac? Je li to vrijedilo?”, pita se on.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 09:59