'PUT KA SREĆI'

40 glazbenika snima spot za Ivu Josipovića

Za himnu svoje kampanje Josipović je izabrao pjesmu 'Put ka sreći', a u spotu sudjeluje dvadesetak glazbenih zvijezdi
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Dragi su meni i Milan Bandić i Nadan Vidošević, ali ipak sam odlučio podržati Ivu Josipovića jer sam i ja SDP-ovac. Ali ne samo zato što zastupa politiku koju i ja zastupam, nego sam Ivu podržao i zato jer kad mu pogledam u facu znam da je častan i pametan čovjek. A kad vidim da još k tome voli i glazbu, znači da čovjek valja, objasnio je Kemal Monteno zašto je odlučio nastupiti u Josipovićevom band aidu.

Četrdesetak glazbenika svih usmjerenja, od rockera do klasičara, okupilo se danas ispred i u prostorijama Hrvatskog državnog arhiva gdje se snimao spot za pjesmu “Put ka sreći” koja će biti svojevrsna himna Josipovićeve predsjedničke kampanje.

Izvođač pjesme Goran Bare, koji će također u spotu pjevati jednu dionicu, kaže kako mu je drago što je Josipović odabrao njegovu pjesmu. - Ivo mi je najbliži po svojim idejama, kaže Bare koji će nastupati i na njegovim predizbornim skupovima.

Novi aranžman pjesme napravio je Nikša Bratoš u čijem će studiju pjesma biti djelomice i producirana.

- Kroz aranžman pjesme pokušao sam pokazati da Ivo ima podršku cijele struke, od rockera do klasičara. A ja sam ga odlučio podržati jer bih volio živjeti u zemlji koja će za predsjednika imati čovjeka kao što je Josipović, kaže Bratoš.

U Josipovićevom band aidu sudjeluju i glazbenici koji se do sada nisu politički angažirali, poput Tamare Obrovac. - Inače to ne radim jer smatram da se umjetonost ne treba svrstavati uz bilo koju politiku. Ali Ivu nisam mogla odbiti jer mi on imponira i kao glazbenik i kao čovjek, objasnila je svoj angažman Tamara Obrovac.

Vinkovački glazbenik Shorty priznao je kako Josipoviću pomaže i zbog svega što je on učinio za glazbenu struku. - Koliko ga glazbenici cijene, najblje pokazuje njihov veliki odaziv i to glazbenika svih žanrova. Ne pratim politiku, ali o Ivi sam čuo samo najbolje. Vjerujem da može postati novi predsjednik i da može napraviti puno za Hrvatsku, kazao je Shorty.

U danas snimanom spotu nastupaju još i TBF, Urban, Marijan Ban, Alen Vitasović, Vinko Coce, Martina Tomčić, Sandra Bagarić, Marija Dedić, Josipa Lisac, Slavonski tamburaši, orekerstar Cantus, violinist Tonko Ninić. Nikola Jelić

Gibonni s Josipovićem samo prijatelj

Iako nije sudjelovao u spotu, nakon snimanja svoje kolege sa scene došao je pozdraviti jedan od naših najuspješnijih glazbenika Zlatan Stipišić Gibonni. S Ivom Josipovićem Gibonni je, kaže, prijatelj od 1994. godine, no njegov kratak posjet domjenku koji je bio u Muzeju za umjetnost i obrt nije imao nikakve političke konotacije.

- Ivo je moj prijatelj, a tu je i puno mojih kolega, no ja sam ovdje samo iz prijateljskih, a ne političkih, razloga - objasnio je Gibonni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:29