POVRATAK OTPISANIH

Aralica poručuje Jadranki Kosor: Vratite Pašalića, Tuđman je imao vrstan ansambl!

Milošević, kandidat za predsjednika HDZ-a, traži hitno sazivanje Suda časti jer želi razriješiti situaciju povratka članova

ZAGREB - Ivić Pašalić izbačen je iz stranke i o tome se nema što razgovarati. Mislim da su priče o njegovu povratku samo igra zbog unutarstranačkih izbora i da od toga neće biti ništa. Ono što mi trebamo napraviti jest održati Sabor HDZ-a, potvrditi novi program, a onda se dogovoriti što dalje sa strankom - kazao nam je jučer kratko HDZ-ov potpredsjednik Ivan Jarnjak.

Ni većina ostalih vodećih HDZ-ovaca jučer nije bila rječita kad je u pitanju povratak kontroverznog Pašalića i dijela njegove nekadašnje ekipe u stranačke redove. Ivić Pašalić za većinu njih je - prošlost.

- HDZ ne može, a ja jamčim da neće biti talac prošlosti - bio je jedini komentar koji je o Pašaliću iznio i Darko Milinović, zamjenik Jadranke Kosor i jedan od kandidata za novog šefa stranke.

‘Iskreno sam zabrinut’

Domagoj Milošević, pak, još je prije tri dana uputio zahtjev glavnom tajniku stranke Branku Bačiću da se hitno sazove Visoki sud časti kako bi se razriješila “situacija s vraćanjem izbrisanih članova u HDZ, a koja se protivi važećem Statutu stranke”. Također je, kao kandidat za predsjednika HDZ-a, zahtijevao i da se o tom pitanju hitno očituje i Predsjedništvo stranke kako bi se, kaže, spriječile sve moguće manipulacije izbornim procesom.

- Iskreno sam zabrinut zbog zbivanja u našoj stranci i to treba hitno zaustaviti. Nitko nema pravo svoju poziciju i pojedinačni interes staviti ispred HDZ-a - komentirao je jučer Milošević.

No, ima i onih koji smatraju da je Pašalić poželjan u stranci. Jedan od njih je i književnik Ivan Aralica, kojeg je šefica HDZ-a Jadranka Kosor uoči parlamentarnih izbora imenovala u svoj “Savjet predsjednice HDZ-a”. Na pitanje je li on jedan od inicijatora Pašalićeva povratka, kako tvrde neki u HDZ-u, Aralica nam je kazao kako je u ulozi savjetnika u Hrvatskom slovu iznio niz natuknica koje je uputio Jadranki Kosor.

- Jednu od tih natuknica posvetio sam i problemu članova HDZ-a koji su se u periodu Ive Sanadera na razne načine otuđili od HDZ-a. Zahtijevao sam da se povratak prepusti njihovoj volji. Svi koji to žele, neka se u HDZ vrate jer je nestao razlog njihova progona ili njihova svojevoljnog otuđenja. Ako se taj pristup provede do kraja, onda, kao i svima, treba otvoriti mjesto i Pašaliću ako je to njegova volja - kazao nam je jučer Aralica i dodao kako je cijeli ansambl Tuđmanovih političara nešto najvrsnije u novovjekovnoj Hrvatskoj.

TEKST U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 21:18