DIRLJIV SUSRET U NAZOROVOJ

BAKA NAJAVILA BITKU ZA SKRBNIŠTVO Psihologinja iz Dječjeg doma: Kada su se njih dvoje opet vidjeli, silno su se razveselili!

 
 Damir Krajac/Cropix / MUP

Nakon što je policija privela roditelje djevojčice Katarine, ostavljene prije tjedan dana ispred župnog ureda u Brestju, sedmomjesečna beba i njezin trogodišnji brat zbrinuti su u Dječjem domu u Nazorovoj ulici u Zagrebu gdje bi trebali ostati mjesec dana.

Kako piše RTL, njihov susret nakon osam dana razdvojenosti bio je pun ljubavi.

‘Dječak se jako razveselio curici, curica se jako razveselila dječaku. Mi smo ih pustili da se igraju jedan period sami. On je čak malenoj davao autiće da se igra s njima. Ono što vidimo je da su oni prisni, da jesu razvili neku emocionalnu povezanost oboje’, rekla je Sandra Tolić, psihologinja Dječjeg doma Zagreb.

Baka, koja je prva i dojavila policiji identitet napuštene djevojčice, najavila je borbu za skrbništvo, a u posjet im je u Nazorovu došla i teta. ‘Razveselili su se njima, igrali su se, dječačić ih je prepoznao tako da sve je prošlo ok’, rekla je psihologinja.

Psiholozi se slažu da je djeci sad najvažnije osigurati sigurnu i stabilnu okolinu. Protiv njihovih roditelja podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela što je sudac djelomično prihvatio i protiv oboje osumnjičenika odredio istražni zatvor. Majku (22) i oca (35) tereti se za kaznena djela napuštanja djeteta i povredu djetetovih prava, izvijestilo je u petak državno odvjetništvo.

Sumnjiči ih se i da su od 2014. do srpnja 2017. djecu ostavljali bez nadzora i skrbi u opasnim situacijama, piše RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:12