MUNJEVITA PLJAČKA

BANDA NA AUTOCESTI IZVELA PREPAD KOD TUNELA Lažni policajci presreli ga na autocesti, uperili pištolj i oteli mu 100.000 eura

 Boris Kovačev/EPH

Lažnog policajca koji je na autocesti Zagreb - Split, nedaleko tunela Sveti Marko kod Karlovca, 25. travnja oko 23 sata u prepadu oteo čak 100.000 eura te njegova pomagača uhitili su pravi karlovački policajci koji i dalje tragaju za trećim članom bande, vozačem koji je sudjelovao u prepadu. Dvojac se, javljaju iz karlovačke policije, vozio automobilom iza vozila žrtve te mu blendanjem dao znak da se zaustavi, što je ovaj i učinio.

Prišao mu je lažni 20-godišnji policajac s uperenim pištoljem i zatražio novac, očito znajući da ovaj kod sebe ima pozamašnu svotu. Za to vrijeme u vozilu napadača sjedio je drugi muškarac, očito pomagač koji je znao koga i zašto treba napasati kobne večeri na autocesti. Zaustavljeni vozač nije imao izbora, pa je lažnom policajcu predao sav novac, ključeve vozila i mobitele, kako su to od njega i zatražili.

Napadač je nestao i nepoznatom smjeru, no, pravi su policajci istragom brzo otkrili njegov identitet te ga uhitili, ali njegov zagonetni kompanjon još je uvijek u bijegu. Dok pravi policajci tragaju za tim drugim lažnim, uhitili su trećeg mladića, 25-godišnjaka za kojeg su zaključili da je također bio pomagač u ovom kaznenom djelu.

Proveli su kriminalističko istraživanje te su kazneno prijavili 20-godišnjaka za kazneno djelo razbojništva, a 25-godišnjaka za kazneno djelo pomaganja u razbojništvu. Potom su ih predali pritvorskom nadzorniku, a od tamo su ih odveli tužiteljima u Karlovcu.

Pretpostavlja se da je mladić, žrtva prepada, vozio novac koji pripada njegovu poslodavcu i koji je i alarmirao policiju nakon razbojništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:38