TKO JE ZVONIMIR MRŠIĆ?

Bandićev đak s vječnim pogledom na fotelju glavnog šefa Podravke

Afera Pirovac mogla bi gradonačelnika udaljiti od neostvarene ambicije, fotelje šefa Podravke
Koprivnica, 220110.ARHIVSKA FOTOGRAFIJAZvonimir Mrsic gradonacelnik Koprivnice, Zeljko Djurdjina bivsi zamjenik predsjednika Uprave Podravke i Darko Marinac bivsi predsjednik Uprave Podravke kazneno prijavljeni zbog nezakonite prodaje podravkinog odmaralista u Pirovcu.Na slici: Zvonimir Mrsic, gradonacelnik Koprivnice. Foto: Nikola Wolf / Cropix
 Nikola Wolf / CROPIX

KOPRIVNICA - Ma kako afera s prodajom gradskog odmarališta u Pirovcu na kraju završila, koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić, političar koji na lokalnim izborima dobiva gotovo plebiscitarnu potporu birača, neće iz nje izaći bez trajnih ožiljaka. Za Mršića je u ovom času najnezgodnije to da je umočen u Podravkinu kloaku u kojoj su već do grla mnogi menadžeri, poduzetnici i pokoji političar.

Problem s Račanom

Mršić je dijete Podravke, 1990. zapošljava se u kompaniji u službi za odnose s javnošću, gdje postaje jedan od direktora. Pravu političku školu Mršić završava kod zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića kojem 2000. vodi službu za odnose s javnošću i protokol.

Ondje dolazi na preporuku dr. Zdravka Tomca koji je bio Mršićev prvi politički mentor i kojem je mladi Podravkin direktor dao tiskati povijesno-političke publikacije. Na lokalnim izborima od 2001. do 2009. doslovce mete konkurenciju i od Koprivnice stvara neosvojivu SDP-ovu utvrdu.

Veze s Bandićem stajale su ga u početku problema u komunikaciji s Ivicom Račanom, a na njegov socijaldemokratski feedback s podozrivošću gleda i Zoran Milanović. Svaki ambiciozan koprivnički političar, a Mršiću uz taj pridjev treba dodati i prefiks hiper, želi samo jedno: ne političku karijeru i važno mjesto u izvršnoj državnoj vlasti, već fotelju i ugled Podravkina menadžera.

Spreman je sve žrtvovati

Mršić, dakako, već godinama sanja dužnost predsjednika Uprave Podravke i za to je bio spreman žrtvovati cijelog sebe. Afera Pirovac prilično ga je udaljila od tog sna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:49