UŠLI U POLEMIKU

BANDIĆEVA STRANKA U SISKU STALA NA ŽUPANOVU STRANU 'Gradonačelnice, Sisak je pod vašim vodstvom zaostao i prezadužen je!'

 Srdjan Vrancic / CROPIX

SISAK - Sisačka organizacija stranke BM 365- stranke rada i solidarnosti uključila se priopćenjem u polemiku Ivo Žinić (HDZ)-Kristina Ikić Baniček (SDP). Bandićeva stranka u ovoj polemici stala je na županovu stranu, što ne čudi s obzirom na suradnju HDZ-a i zagrebačkog gradonačelnika u zagrebačkoj skupštini i saboru, te da Milan Bandić sigurno nije zaboravio kako ga je žestoko sisačka gradonačelnica napala na obilježavanju Dana antifašističke borbe lani u Sisku.

Svoje priopćenje sisačka organizacija stranke BM 365, započinje tvrdnjom kako se gradom Siskom loše upravlja. „Gospođo gradonačelnice, Sisak kao jedan od najjačih hrvatskih industrijskih i gospodarskih, kulturnih i sportskih centara, nažalost, stvar je daleke prošlosti. Naš grad je i dalje administrativno i političko središte Sisačko-moslavačke županije iako to odavno ne zaslužuje, opet nažalost, zbog negativnih gospodarskih rezultata I trendova. Ukazat ćemo samo na neke opće i pojedinačne, najalarmantnije: – među 556 gradova i općina u Hrvatskoj, Sisak je na 166. mjestu prema indeksu razvijenosti u razdoblju od 2014. do 2016. godine; – kreditna zaduženost – prema podacima Ministarstva financija, kreditna zaduženost Siska u 2016. godini iznosila je 47,23 milijuna kuna, pa se naš grad plasirao na (pre)visoko 8. mjestu RH!; – subvencije poduzetnicima – prema podacima Ministarstva financija i Hrvatskog državnog zavoda za statistiku, u 2016. godini gradovi i općine u RH izdvojile su za subvencije poduzetnicima izvan javnog sektora prosječno 31,50 kuna po glavi stanovnika; unutar Sisačko-moslavačke županije Sisak je s iznosom od 15,50 kuna po glavi stanovnika (upola manje od hrvatskog prosjeka) tek na 11. mjestu; dakle, ako ćemo se odmjeravati unutar jedinice područne/regionalne samouprave, više od Siska svoje su poduzetnike subvencionirali gradovi Novska, Petrinja, Kutina i Popovača, općine Hrvatska Dubica, Lipovljani, Majur i Velika Ludina, Grad Glina i Općina Donji Kukuruzari. U RH Sisak je po ovome pokazatelju na 161. mjestu!“, stoji u priopćenju sisačke organizacije Bandićeve stranke.

Nastavljaju kako, što se investicije po glavi stanovnika u razdoblju od 2011. do 2015. godine tiče, Sisak se pozicionira na 219. mjesto u RH. U istom razdoblju, puno bolje su se na toj ljestvici pozicionirali gradovi Kutina, Novska i Glina, pa čak i Općina Lipovljani!“, tvrde iz stranke BM 365. U zaključku pitaju sisačku gradonačelnicu: „zbog čega ne ulažete puno više proračunskog novca u subvencije ili neke druge poticajne mjere postojećim i potencijalnim poduzetnicima? Zbog čega ne surađujete s tim istim poduzetnicima, osobito obrtnicima, dakle, sa svima onima koji pune proračun našega Grada? Što radi gradska razvojna agencija? Upravo ste Vi glavna i najodgovornija osoba za kreiranje poduzetničkog ozračja, za okupljanje i suradnju u našem Sisku! Jeste li zadovoljni činjenicom izrazito nepovoljne gospodarske strukture prema kojoj su najveći poslodavci u gradu, još uvijek, šoping centri, Opća bolnica Sisak, te gradska uprava sa svim svojim tvrtkama i ustanovama? Dopustite nam da Vas podsjetimo kako su to gospodarski sektori koji ne proizvode novu vrijednost!... I, dok većina Vaših sugrađana razmišlja kako se izboriti s važnim osobnim i društvenim, životnim problemima, Vi vrijeme trošite, uz ostalo, na obmanjivanje javnosti manipulirajući ekonomsko-financijskim pokazateljima izvučenima iz konteksta, uspoređujete se s gradovima i općinama na području Županije, umjesto da kreirate konkurentnu razvojnu politiku, brendirate naš Sisak i pozicionirate ga na kartu Europe i svijeta!” – stoji u priopćenju sisačke organizacije stranke BM 365.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:11