POLITIČAR I DILER

Bivši čelnik Mladeži HDZ-a 1990. optužen za dilanje 25 kg skunka

Perić je s još pet osoba drogu prevozio iz Crne Gore u BiH, a zatim i u Hrvatsku. Nakon što je uhićen, odmah je maknut sa stranačke fukcije čelnika Mladeži HDZ-a 1990.
 CROPIX

MOSTAR - Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Zvonka Perića , bivšeg predsjednika Mladeži HDZ-a 1990., i još pet osoba koje se terete za trgovinu drogom iz Crne Gore preko teritorija Bosne i Hercegovine u Hrvatsku, objavili su danas službeni sudski izvori.

Prerada marihuane

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani i gospodarski kriminal i korupciju u optužnici je, kako piše u priopćenju, naveo da je prvooptuženi Perić organizirao skupinu ljudi radi nabavljanja, krijumčarenja i prodaje droge koja se kolokvijalno naziva skunk.

Riječ je o drogi koja se dobiva se preradom marihuane i ima jača opojna svojstva od obične trave.

Drogu su iz Crne Gore prevozili u Bosnu i Hercegovinu, a zatim dalje i u Hrvatsku.

Vedran Falak, Željko Rebac, Miro Šutalo, Dragan Orbović i Stanko Savić također su optuženi i terete se da su kao članovi zločinačke organizacije sudjelovali u nabavi, krijumčarenju, transportu i prodaji opojne droge.

Uhićenje u lipnju

Bosanskohercegovačka policija uhitila je Zvonka Perića i ostale optuženike u blizini Stoca početkom lipnja ove godine prilikom primopredaje čak 25 kilograma skunka. Nedugo nakon uhićenja Perić je smijenjen s mjesta predsjednika Mladeži HDZ-a 1990. (jl)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:26