BJEGUNAC OD PRAVDE

Bivši premijer Ivo Sanader je na tjeralici Interpola! Određeno mu je 30 dana pritvora

 Davor Pongračić/Cropix

ZAGREB - USKOK je večeras, nakon što je od Sabora zaprimio odluku o skidanju imuniteta Ivi Sanaderu, dostavio Županijskome sudu prijedlog da mu se odredi jednomjesečni istražni zatvor.

Sudac istrage Županijskog suda Krešimir Devčić odredio je večeras 30 dana pritvora za Ivu Sanadera zbog opasnosti od bijega i mogućnosti utjecanja na svjedoke.

Naime, bez sudskog rješenja o određivanju istražnog zatvora, nije moguće raspisati tjeralicu za osumnjičenikom. Po donošenju odgovarajuće odluke nadležnog suca istrage, sud nalaže MUP-u da raspiše tjeralicu.

SVE O SKIDANJU IMUNITETA IVI SANADERU PROČITAJTE U SPECIJALU JUTARNJEG.HR

S obzirom da postoje konkretne informacije da je Sanader izvan teritorija RH, za njim bi odmah trebala biti raspisana međunarodna tjeralica.

- Možemo očekivati da će međunarodna tjeralica u svakom trenutku biti raspisana i da će biti objavljena svim članicama Interpola, potvrdio je večeras u emisiji Otvoreno HTV-a glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

Prema riječima Borovca, zasad nema informacija da Sanader ima neko drugo državljanstvo osim hrvatskog.

Prema neslužbenim informacijama, bivši premijer Ivo Sanader sletio je malo poslije 18 sati u London.

Večernji.hr , pak, javio je da se bivši premijer nije pojavio u zračnoj luci Stansted u Londonu. Kako javljaju slovenski mediji, Sanader je bio na listi putnika za London u zračnoj luci, no odustao je od leta. To je još jedna od neprovjerenih informacija o trenutačnom prebivalištu Ive Sanadera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 23:11