HREBAK NA FACEBOOKU

BJELOVARSKI GRADONAČELNIK NAPAO ZAMJENICU ŽUPANA KOJA JE PREDLOŽILA DA BAJAGA NASTUPI U BJELOVARU 'U nedostatku posla bavi se organizacijom koncerata'

 
 Vladimir Dugandžić/Damir Krajač / Cropix

Nakon što je zamjenica župana Bjelovarsko-bilogorske županije Bojana Hribljan na svom profilu na Facebooku predložila da lokalne vlasti pozovu Bajagu na Dan grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja, reagirao je bjelovarski gradonačelnik koji u tome vidi samo želju za ‘dobivanjem jeftinih političkih poena’.

‘Sve nešto razmišljam… Uskoro je Dan grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja, zašto ne bismo pozvali Bajagu i dokazali da slobodno mislimo i da nisu svi branitelji isti’, napisala je Hribljan u nedjelju. Njezin je status dobio više od stotinu komentara. Većina je bila negativna, a neki i prilično agresivni i neugodni.

Njezin je prijedlog odlučio prokomentirati i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak kojemu je sporna sama pozicija na kojoj se ‘ništa ne radi’. Evo što je napisao u statusu pod nazivom ‘Besposlen pop i jariće krsti’:

‘Ovo je samo još jedan dokaz i ilustracija onoga što cijelo vrijeme govorim, a to je da su županije u Hrvatskoj bespotrebne, toliko bespotrebne da se dožupanica u nedostatku posla bavi organizacijom koncerata po gradovima. Svoj posao ne radi, ali u tuđi se miješa. Zapravo niti ne znam što je njezin posao jer županije postoje radi sebe samih, a ovakvo jeftino skupljanje političkih poena po principu ‘podijeli, pa vladaj’ isključivo je u funkciji foteljašenja.

Dakle, građani su nas izabrali da promijenimo Bjelovar, vratimo zajedništvo, duh pobjednika, pokrenemo novi razvojni ciklus, olakšamo realizaciju poduzetničke inicijative, dignemo zaposlenost i poboljšamo povlačenje sredstava iz EU fondova. Upravo zbog toga, sigurno neću dozvoliti da zbog nečijeg populizma i jeftinog publiciteta izgubimo fokus s onoga za što smo izabrani. Bjelovar nećemo vraćati u prošlost, nego graditi dinamičan grad koji potiče inicijativu i razvoj i uključuje sve svoje građane. Zato, okanite se posla koji nije vaš.

Grad Bjelovar odavno je osmislio program za Dan grada i ne znam odakle sad naknadna pamet da se nešto mijenja, pogotovo od osoba čiji to nije posao. Sami ćemo s našim građanima obilježiti taj dan u duhu zajedništva, a ne pokušaju dijeljenja ljudi radi dobivanja jeftinih političkih poena.

Protiv sam bilo kakvih zabrana koncerata jer zabrane nisu trajno rješenje, a niti dobro rješenje. Mi moramo mijenjati društvene norme. U Bjelovaru sigurno nećemo braniti koncerte, neka pjeva i sluša tko što želi, ali nećemo niti nikom drugom dati da nam organizira proslavu Dana grada. Okrenimo se budućnosti i stvaranju političkog sadržaja, a ne populizmu i demagogiji.’

Podsjetimo, do ove je rasprave i došlo zbog toga što su organizatori Dana piva u Karlovcu otkazali Bajagin nastup nakon primjedbi karlovačkih braniteljskih udruga, unatoč činjenici da je Bajaga već dvaput ranije nastupao u tom gradu. Potom su pozvali Hladno pivo kao zamjenu, no zagrebački je bend ponudu odbio napisavši na Facebooku da ‘nisu ničija zamjena’.

Momčilo Bajagić Bajaga je, inače, rođen u Bjelovaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 01:41