NASTAVAK SUKOBA?

Božinović, Banožić i Medved ne dolaze na Milanovićev prijam u Kninu: ‘Imaju brojne druge obveze...‘

Ovaj nedolazak trojice pozvanih ministara tumači se kao nastavak sukoba na relaciji Vlada - predsjednik Republike

Zoran Milanović

 Andjela Scepanovic/Cropix

Ministri Davor Božinović, Mario Banožić i Tomo Medved ispričali su se Uredu predsjednika brojnim obvezama te ga obavijestili da 4. kolovoza nisu u mogućnosti doći na prijem predsjednika Republike koji on organizira povodom operacije "Oluja" na Kninskoj tvrđavi.

Kako neslužbeno saznajemo na prijam će, umjesto pozvanih ministara, doći njihovi izaslanici. Riječ je o prijemu koji Ured predsjednika organizira za visoke djelatne i umirovljene vojne i policijske časnike, ratne zapovjednike, branitelje, diplomatske predstavnike. Taj prijem ustoličen je u mandatu ministra obrane Damira Krstičevića i sve do dolaska Zorana Milanovića u Ured predsjednika organizirala ga je Vlada. Ministri obrane, unutarnjih poslova i branitelja uzvanicima su slali pozive za taj događaj.

Nakon što je Milanović postao predsjednik on je tražio da s MORH-om organizira taj događaj, s čime su se u Vladi složili. Ove godine Ured predsjednika prvi puta samostalno organizira ovaj događaj.

Ovaj nedolazak trojice pozvanih ministara tumači se kao nastavak sukoba na relaciji Vlada - predsjednik Republike, koji konstantno traje već više od godinu dana s tek vrlo kratkim intermecima, kao što je bio onaj prilikom nedavnog otvaranja Pelješkog mosta.

No naši sugovornici u Vladi tvrde kako nije riječ o bojkotu predsjednika Republike od strane Vlade, već da je zaista riječ o mnogobrojnim obvezama koje tijekom današnjeg dana imaju ministri. među ostalim i sastanak s 50 predstavnika turističkog sektora u Petrčanima.

Prijam predsjednika Republike na Kninskoj tvrđavi već ima svoj niz skandala. Počelo je još u vrijeme predsjednikovanja Kolinde Grabar Kitarović koja je 2019. godine održala jedan prilično neobičan govor, a potom i zapjevala ariju u "U boj, u boj". Kasnije se s tvrđave spuštala uz pomoć svog savjetnika Ante Deura. Prošle godine pak dio ratnih zapovjednika nije došao na prijam jer su kasno pozvani te im nije osiguran prijevoz do Knina ni smještaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:14