VERONIKA PECOLAJ

'CELI OBROVAC ŠMRČE BELO, JOOOJ!' Kako je zaručnica kontroverznog liječnika tražila medicinsku sestru na Facebooku: 'Samo da je vrijedna i poslušna'

 
 Screenshot YouTube/Facebook

Veronika Pecolaj, medicinska sestra i zaručnica liječnika iz Obrovca, dr. Gorana Jusupa, preko Facebooka je tražila medicinsku sestru za Dom zdravlja.

- Dr. Jusup i ja smo tri godine zajedno, a prekjučer me zaručio. On je dobar čovjek i dobar liječnik, najbolji u državi. Ljudi izmišljaju laži i spletke, laju o nekome jer se bave tuđim životima više nego svojima. Ja sam pokušavala naći medicinsku sestru za dr. Jusupa preko svojeg profila na društvenoj mreži, ali nisam uspjela jer nitko ne želi živjeti u Obrovcu i raditi za malo novaca. Onda sam shvatila da sam i ja kvalificirana i zaposlila se - rekla je Veronika Pecolaj za 24sata.

U jednoj od objava u kojoj je tražila medicinsku sestru napisala je kako je važno da "bude vrijedna i da je poslušna".

Pacolaj na Facebooku ima nekoliko profila, a na jednom od njih pohvalila se novim radnim mjestom te napisala da radi kod 'najboljeg liječnika u Obrovcu'.

U video najavi emisije Nove TV 'Provjereno' nije htjela pričati o svojim kvalifikacijama, a dr. Jusup tvrdi kako nema fakultet, ali ima završenu srednju školu.

- Ona je medicinska sestra, može se reći da mi je i zaručnica. Fakultet nema, ali ima srednju školu, što je sasvim dovoljno za posao sestre ili zidara - izjavio je dr. Jusup.

Na jednom od svojih profila Veronika Pecolaj, između ostalog, piše: - Celi Obrovac šmrče belo joooj.

Podsjetimo, Hrvatski Zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) prije pet dana je donio odluku o raskidu ugovora sa specijalističkom ordinacijom obiteljske medicine doktora Gorana Jusupa u Obrovcu.

Riječ je o liječniku čiji je osebujan nastup i uvredljiv rječnik u najavi emisije “Provjereno” šokirao javnost, a jednaku nevjericu izazvala je mlada žena koja se u njegovoj ambulanti predstavlja kao medicinska sestra, iako ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu.

Kako je Jutarnji danas prvi izvijestio, nemili slučaj koncesijske ordinacije dr. Gorana Jusupa u Obrovcu poprima sve šire razmjere. Naime, njegova, kako sama tvrdi, medicinska sestra i zaručnica Veronika Pecolaj, koja kaže da je završila školu u Zadru, nema licencu za rad Hrvatske komore medicinskih sestara.

U Komori su nam kazali da medicinske sestre s tim imenom i prezimenom nema u njihovu registru članstva, a to znači da i ne može raditi na tom radnom mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 07:49