VELIK POSAO U OMANU

Ceremoniju otvaranja Azijskih igara smišlja 50 hrvatskih kreativaca

Na tom velikom sportskom spektaklu nastupa 45 zemalja
 Pepermint

ZAGREB - Hrvatska kreativna industrija dobila je velik posao u arapskom Omanu. Event menadžeri iz zagrebačke agencije Pepermint, u konkurenciji 37 najboljih kompanija iz svijeta, dobili su posao organizacije ceremonije otvaranja Azijskih igara na plaži, koje se održavaju početkom prosinca ove godine.

Bogato iskustvo

Pepermint, agencija u sklopu Digitel Komunikacija, pobijedila je na natječaju s omanskim partnerom, tvrtkom Inovation Group International, i već ovoga vikenda u omanski glavni grad Muskat leti pedesetak Hrvata koji će raditi na projektu.

Među njima su i redatelj Krešo Dolenčić, dirigent Alan Bjelinski, koreografkinja Larisa Navojec, glazbeni i video producenti Zvonimir Dusper Dus i Ivan Marušić Klif, scenograf Davor Antolić Antas, kostimografkinja Ana Savić Gecan

Krešo Dolenčić režirat će ceremoniju otvaranja Azijskih igara na plaži, na kojima nastupa 45 zemalja.

Boris Kovaček iz agencije Pepermint glavni je producent ceremonije u Omanu. Radeći za Digitel komunikacije, najprije u agenciji Da!, a sada u Pepermintu, Boris Kovaček zajedno s Tomom Ricovim dokazao se u produkciji evenata u sklopu velikih sportskih događanja kao što su bili Svjetsko prvenstvo u rukometu ili Snježna kraljica.

Presudna prezentacija

- Naše isksutvo u organizaciji velikih sportskih i medijskih evenata pomoglo nam je da uvjerimo organizatore u našu svjetsku kvalitetu. Prezentacija koju sam održao početkom tjedna oduševila je članove organizacijskog odbora koji je odlučio da mi dobijemo posao - kaže Boris Kovaček.

Sve počelo s pirotehnikom

Tvrtka Mirnovec Pirotehnika radit će vatromet na otvorenju igara, a njezin vlasnik Franjo Koletić već je otvorio i tvrtku u Omanu.

Od Koletićeve pirotehnike je sve i krenulo. On se javio na natječaj za vatromet, ali je Koletićev omanski partner rekao da organizatori traže i nekoga tko bi organizirao cijelu ceremoniju. Pitao je ima li u Hrvatskoj ljudi koji to mogu, a Koletić je odgovorio: naravno da ima.

- Tako smo okupili hrvatski konzorcij. Pojavili smo se na natječaju i dobili posao. To je velik i važan projekt za sve nas - kaže Franjo Koletić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:49