NTJEČAJ ZA RAVNATELJA NA HRT-U

Mirjana Rakić odustala, Marija Nemčić se dvoumi, a Zvonko Varošanec bi bio sve

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Gotovo dvjesto molbi do jučer je stiglo na HRT-ove natječaje za četiri ravnateljska i 17 uredničkih mjesta.

Podsjetimo, HRT na pet godina traži ravnatelje četiri programske jedinice - programa, produkcije, tehnologije i poslovanja, kao i glavne urednike četiri HTV-ova programa, te 13 urednika radijskih programa.

Mnogi su na mjestu ravnateljice programa tako već vidjeli sadašnju v.d. ravnateljice Mirjanu Rakić, ali ona je, kako neslužbeno doznajemo, u posljednji čas ipak odustala.

Šprajc odustao

Marija Nemčić, kojoj svi daju velike šanse za buduću ravnateljicu programa, bliskim je prijateljima povjerila da se još nije odlučila, a jučer se, znakovito, nije javljala na telefonske pozive. U igru za ravnatelja programa zato su ušli Domagoj Novokmet, sadašnji v.d. urednika Informativnog programa, sportska novinarka Mirna Zidarić, Goran Rotim...

Kad je o uredniku Prvog HTV-ova programa riječ, Zoran Šprajc po mnogima je bio favorit, no nije se ni prijavio. Za to su mjesto u utrku, priča se, ušli Goran Rotim i Drago Pilsel.

Za mjesto urednika Drugog programa konkuriraju Maja Tokić, sadašnja v.d. urednice Zabavnog programa, ali i Elizabeth Homsi, bivša urednica Zabavnog. Kad je riječ o mjestu urednika Trećeg HTV-ova programa, molbe su, priča se, poslali Dean Šoša, v.d. urednika HTV 3, Vlatka Kolarović, v.d. urednice Kulture, ali i bivša HTV-ova ravnateljica Jasna Burić, a za uređivanje Četvrtog programa prijavila se Sanja Gvozdanović, ali i Tihomir Ladišić, bivši HTV-ovac, a danas urednik na 24 TV.

Za svaki slučaj

Ima i onih koji ništa ne žele prepustiti slučaju: Zvonko Varošanec, uz molbu na natječaj za ravnatelja programa, poslao je i molbe za urednika Prvog, Drugog i Trećeg HTV-ova programa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:27