PETAR SKANSI ZBOG OBITELJI SE SELI U LOVRAN

‘Novi dom od 45 kvadrata gradim punih12 godina’

- Gradim kuću u Lovranu u koju ću se preseliti čim bude završena - rekao nam je Petar Skansi, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta te nekadašnji košarkaški reprezentativac.

Stan u Splitu planira prodati, a glavni razlog selidbe u Lovran jest želja da bude bliže svojima.

- Nije mi žao što napuštam Split, obitelj mi živi u Ljubljani, a sin u Veneciji, pa ćemo ovako biti bliže - kazao je Skansi čija se nova kuća u Lovranu nalazi na iznimno atraktivnoj lokaciji, tik uz more, u Ulici maršala Tita. No, nije riječ ni o kakvoj vili, nego o manjoj kući površine oko 45 kvadrata, s podrumskim dijelom.

Obnova kućice

- Još 2000. godine kupio sam na tome mjestu staru ruševnu kuću. No, na dozvole za preuređenje sam čekao punih 12 godina jer je Urbanistički zavod stalno nešto mijenjao. U međuvremenu se kućica urušila i morao sam je obnoviti - priča Skansi. Iako je mislio da će kuću uspjeti završiti do ovoga ljeta, radovi su se ipak oduljili pa se nada da će od sljedećeg ljeta živjeti u Lovranu. Priznao je da je za obnovu kuće potrošio puno više nego što je očekivao.

- Bilo je neočekivano puno zahvata, a i kuća ima puno mana. Jedna od njih je to što je blizu ceste, pa je vrlo prometno. Drugi je problem to što se kuća nalazi na vrlo uskom području između ceste i mora zbog čega je bilo teško izvoditi radove. Osim toga, sanirao sam dio ceste i sagradili smo nogostup dužine 30 metara, pa će, eto, i Grad imati neke koristi - objasnio je Skansi.

Ništa mimo pravila

- Neki mi kažu ‘pa zašto nisi gradio odmah kad si kupio kuću, sada si to mogao samo legalizirati’. Ali, bolje da je ovako. Nisam želio raditi ništa mimo pravila jer bi me progonili po medijima da sam nešto zgriješio - ispričao je Skansi, jedan od rijetkih koji sve radi po zakonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:14