PROJEKT 'PELJEŠKI MOST'

Milanović: Gotovo je tek kad bude gotovo

 CROPIX

Nakon dvije godine “leda”, gradnja Pelješkoga mosta, po svemu sudeći, ide dalje. Dugo najavljivan, pa započinjan i potom zaleđen megaprojekt cestovnog povezivanja hrvatskoga sjevera i juga, vrijedan oko dvije milijarde kuna, po pisanju dijela medija, najvjerojatnije će dobiti zeleno svjetlo Bruxellesa.

Ipak, objava informacije da će studija predizvodljivosti, koju za Europsku komisiju pripremaju francuski konzultanti, upravo gradnji Pelješkoga mosta dati prednost nad ostalim rješenjima, zabrinula je premijera Zorana Milanovića . Premijer je na to upozorio na jučerašnjoj sjednici Vlade, istaknuvši kako se curenje takvih informacija u medije u Bruxellesu može shvatiti kao lobiranje.

- Takvi preuranjeni zaključci štete hrvatskim interesima i umanjuju prilično velike šanse da dobijemo taj projekt. Tumače se kao oblik javnoga pritiska na one koji donose odluku, pa pozivam da se to ne radi - zavapio je Milanović.

Šef Vlade je dodao kako je svjestan da njegov savjet neće poslušati, no naglasio je da se u ime Vlade mora ograditi jer “gotovo je tek kada bude gotovo”. ( A. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:02