FILOZOFSKA LEĐA

Studenti koji nisu prosvjedovali traže sankcije za kolege

'Tražimo da Fakultetsko vijeće poništi svoju sramotnu odluku kojom daje legitimitet i podršku narušavanju nastavnog procesa te poništenjem te odluke ostavi svakom profesoru, asistentu i predavaču slobodne ruke da postupi onako kako mu nalaže savjest'.

ZAGREB - Studenti zagrebačkog Filozofskog fakulteta, koji nisu sudjelovali u prosvjedima, predali su upravi fakulteta žalbu na odluke Fakultetskog vijeća po kojima prosvjednici neće snositi nikakve posljedice za petotjednu blokadu nastave na tom fakultetu.

"Smatramo da su odluke Fakultetskog vijeća sramota za sve članove našeg fakulteta te za cjelokupnu akademsku zajednicu jer je opravdavanje namjernih izostanaka s nastave uvreda za svaku studenticu i studenta koji su tijekom nasilne blokade nastave dali sve od sebe kako bi izvršili svoje studentske obveze", stoji u žalbi.

Stoga studenti apeliraju na dekana Miljenka Jurkovića, etičko povjerenstvo i Fakultetsko vijeće da uzmu u obzir najmanje dvije tisuće studenata koji su redovito dolazili na dislociranu nastavu te traže da Vijeće poništi odluku koju je donijelo na sjednici u utorak.

"Tražimo da Fakultetsko vijeće poništi svoju sramotnu odluku kojom daje legitimitet i podršku narušavanju nastavnog procesa te poništenjem te odluke ostavi svakom profesoru, asistentu i predavaču slobodne ruke da postupi onako kako mu nalaže savjest", stoji u žalbi koju su studenti u srijedu uputili upravi Filozofskog fakulteta.

Dekan Miljenko Jurković potvrdio je danas da je žalba dostavljena upravi, međutim odbio ju je komentirati dok se o njoj ne očituje etičko povjerenstvo i Fakultetsko vijeće.

Očitovanje etičkog povjerenstva, rekao je, očekuje se za tjedan dana, dok je iduća sjednica Fakultetskog vijeća najavljena tek za mjesec dana.

Fakultetsko vijeće na sjednici u utorak, 26. svibnja, odlučilo je da se izostanci s nastave od 20. travnja do 24. svibnja neće uzimati u obzir kao izostanci za uskraćivanje potpisa za testiranje semestra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:30