KRAJ U POLITICI

Bebić: Odlazim nakon mandata

Nisam sam birao nasljednika. Ne bih to napravio niti da sam kralj, rekao je Luka Bebić
 Denis Jerković/CROPIX

ZAGREB - Ostajem u Saboru do kraja ovog mandata - rekao je danas novinarima Luka Bebić i tako otklonio špekulacije o svom povlačenju iz politike te odabiru svog nasljednika.

Bebić je naime, sinoć u Pločama izjavio kako njegovo vrijeme u Saboru istječe te kako dolina Neretve mora izabrati njegova nasljednika. Čak je spomenuo i tri konkretna imena - dubrovačko-neretvansku dožupanicu Mariju Vučković, pločanskog gradonačelnika Krešimira Vejića i čelnicu metkovskog HDZ-a Žanu Marević.

Bebić je objasnio kako to ne znači da će povući prije nego mu istekne mandat.

- Kada moj mandat istekne dolina Neretve mora imati nekoga tko će zastupati interese tog kraja, kao što to ja radim već 20 godina - rekao je Bebić. Na jugu Hrvatske, objašnjava, očekuju se velike promjene i razvojni projekti prvenstvo Luka Ploče.

- Otvaraju se velike perspektive i to traži angažman svih. Zato sam pozvao ljude da se okupe i da se počne pripremati one koji će kada ja više ne budem u Saboru zastupati interese tog kraja - rekao je Bebić. Niti jedno ime nije, tvrdi, konkretno spomenuo u kontekstu svog nasljednika u Saboru.

- Pa ne bih određivao nasljednika niti da sam kralj. Samo sam naveo neke naše uspješne mlade ljude i sve pozvao da im daju potporu - kaže Bebić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 23:36