IZBORNO PRAVO

Pusić: Babićev prijedlog neodgovoran je i opasan

Babić je za Jutarnji rekao da su umirovljenici velika glasačka mašinerija, a političari njima često manipuliraju

ZAGREB - Prijedlog ekonomskog stručnjaka dr. Ante Babića da se osobama starijim od 70 ili 80 godina uskrati pravo glasa na izborima je ne samo neodgovoran i sramotan, već i opasan jer poziva na otvorenu diskriminaciju dijela građana RH - rekla je predsjednička kandidatkinja Vesna Pusić.

Podilaženje vlasti

Naime, nezavisni ekonomist Ante Babić u razgovoru za Jutarnji list kazao je kako umirovljenicima treba ograničiti pravo glasa jer će im svaka vlada nastojati podilaziti. - Utjecaj umirovljenika, kojih je više od milijun, na ekonomiju je golem. Oni su velika glasačka mašinerija i netko će prije ili kasnije to morati učiniti - rekao je Babić. Istaknuo je kako je prijedlogom, zapravo, samo želio ublažiti manipulaciju glasovima umirovljenika.

Nije želio odgovarati

- Ta ideja je za najstrožu osudu jer zadire u temeljna ljudska prava - istaknula je Pusić, dodavši da još više čudi to što ideja dolazi od osobe koja slovi za ekonomskog stručnjaka i koja obnaša funkciju savjetnika u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta te direktora Centra za međunarodni razvoj.

- Ovakav istup to više zahtijeva da se o njemu izjasne i javno ga osude čelni ljudi Ministarstva i javnosti - naglasila je Vesna Pusić.

Ante Babić nije želio komentirati izjave Vesne Pusić ali je rekao kako je moguće da je njegova izjava zbog prenošenja krivo shvaćena, te se tako izgubio kontekst priče.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:17