PROLETERKA

Severina: Dat ću sve što mogu za pomoć radnicima

ZAGREB - Severina Vučković prihvatila je poziv sindikata za potpisivanje peticije za referendum protiv izmjena Zakona o radu. Poznata je pjevačica pozvala sve da se pridruže borbi protiv Vladinih mjera koje idu na štetu radnika.

- Koliko god mogu, pomoći ću radnicima, a pozivam i ostale javne osobe da im daju podršku. Građane i radnike molim da potpišu peticiju - rekla je Severina, nastavljajući tako svoje izlete u politiku koji su počeli prije godinu dana kada se javno usprotivila Zakonu o umjetnoj oplodnji, polemizirajući pritom s Jadrankom Kosor zbog otkazanog koncerta u Kninu.

- Je li netko od vas imao priliku premijerku puknuti u cjevanicu svom snagom? Ja jesam. Jednom davno tamo neka političarka Jadranka Kosor igrala je sa mnom nogomet u sklopu humanitarne akcije, a ja sam, u želji da zabijem gol, svom silom opalila i umjesto u loptu, puknula premijerku u cjevanicu. Bilo mi je žao. Tada... - kazala je Severina 8. kolovoza 2009. na koncertu u Dubrovniku. A zatim je - ljuta zato što je navodno upravo Kosor spriječila Severinin kninski nastup na Dan domovinske zahvalnosti - poručila premijerki da se nada “kako će imati muda i promijeniti Zakon o umjetnoj oplodnji”. Kosor je tada putem glasnogovornika poručila da ne želi polemizirati s “djevojkom sa sela”, a Splićanka je to dobro zapamtila pa se tako na Cro-a Porteru pojavila okićena brošem s brojevima 317625, što je bio broj nezaposlenih u Hrvatskoj.

Posljednji put bocnula je premijerku tijekom gostovanja u emisiji slovenskog POP TV-a kada se osvrnula na temu ženske stražnjice izbačene iz HTZ-ova spota.

- Ja volim stražnjice, žao mi je što u spotu nije bila i muška. Mislim da mi nemamo koncept turizma. Turci su u tome dobri, tamo je ljetovanje jeftino. Osim toga što imaju stražnjice, imaju i jeftine aranžmane - zaključila je pjevačica u prilogu nazvanom “Severina ima rada ritke”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:22