AFERA CORE MEDIA

Sumnjivi poslovi i na jadranu: Šelebajevi viški hoteli cijelo ljeto poslovali na crno

 Neja Markičević / CROPIX

ZAGREB - Uz nedavno uhićenog direktora tvrtke Core Media Vladimira Šelebaja Selliera kao njegovi ortaci privedeni su bračni par Mario i Kristina Cikač. Kristini Cikač, producentici HTV-ove emisije Dobro jutro, Hrvatska i direktorici tvrtke Smart Media, kao i Šelebaju, određen je jednomjesečni pritvor koji traje do 14 studenoga. Njezin suprug Mario Cikač, vlasnik tvrtke Smart Media, bivši zakupac televizijskog studija u sklopu zagrebačke tvornice Katran i donedavni predsjednik Uprave Jadran filma, nakon policijskog ispitivanja je pušten.

No, javnosti je ostalo nepoznato da Šelebaj i Cikač imaju još jedan zajednički projekt.

Riječ je o Visu d.d., hotelijerskoj tvrtki koja je u sastavu varaždinskog Validusa, a koji je pak dio bivše Fima grupe Milana Horvata, osumnjičenika u aferi Spice.

Blokada računa

Varaždinac Mario Cikač je predsjednik Uprave, a Šelebaj Sellier predsjednik Nadzornog odbora te tvrtke.

Preuzeli su je krajem prošle godine, kada su zbog velikih financijskih problema i navodnih dugovanja od čak 17 milijuna kuna hoteli Issa i Tamaris morali zatvoriti svoja vrata. Dotad je na čelu tvrtke bio Validusov Vedran Sušić, no on je 2010. naglo otišao, a tvrtka je godinu završila s gubitkom od 9,1 milijun kuna.

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU NEDJELJNOG JUTARNJEG

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 15:39