BIZARNO PONAŠANJE

Crkva se ogradila od 'cjenika' Don Mikića: Osim krizme, sva su druga plaćanja neprihvatljiva!

Nadbiskupski ordinarijat u Splitu danas se priopćenjem ogradio od bizarnog 'cjenika' crkvenih usluga kojeg je župnik iz Ploča Don Petar Mikić sastavio za svoje župljane
Metkovic, 131111.Don Petar Mikic, plocanski svecenik i graditelj pastoralnog centra Sv. Liberan i crkve Kraljice Neba i Zemlje u Plocama.Plocanska crkva u gradskom sredistu dominira rivom i vizurom grada.Kada je Don Petar dosao na sluzbu u Ploce 60-tih godina proslog stoljeca, misu je sluzio u trosnoj drvenoj baraci koju gradani ploca i danas zovu "sveta baraka".Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
 Denis Jerkovic / CROPIX

SPLIT - Nadbiskupski ordinarijat u Splitu danas se priopćenjem ogradio od bizarnog 'cjenika' crkvenih usluga kojeg je župnik iz Ploča Don Petar Mikić sastavio za svoje župljane, o čemu je jučer pisao i Jutarnji list .

Podsjetimo, Don Mikić je za svoje župnike uveo novčane kazne za nedolazak na misu, izostanke s vjeronauka, kašnjenje sa prijavama za krizmanje, uveo je i posebna pravila oblačenja, zabranu šišanja na ćelavo, i mnoge druge kontroverzne odredbe.

Silvana Burilović iz Tiskovnog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije stoga je danas izdala priopćenje u kojemu nadbiskupija takvo ponašanje Don Mikića smatra neprihvatljivim.

Prema priopćenju, jedina novčana obaveza koju nadbiskupija priznaje je plaćanje 80 kuna za troškove krizmanja djeteta .

- Sve druge financijske obaveze, vezane uz krizmu, neprhvatljive su i odudaraju od duha očinstva kojim bi svećenik trebao pristupati svojim vjernicima. Ne mogu se pogreške i nesavršenosti pokrivati kunama, a poglavito izostanak s nedjeljne mise iskupljivati novcem, stoji u priopćenju.

- Dužnost nam je ispričati se svima koji zbog nesavršenosti nas svećenika trpe kakve neugodnosti. Želimo da pogreške jednih pomognu drugima da ih ne ponavljaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:07