BIZARNO PONAŠANJE

Crkva se ogradila od 'cjenika' Don Mikića: Osim krizme, sva su druga plaćanja neprihvatljiva!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.03.2012. u 18:21

Denis Jerkovic / CROPIX

Nadbiskupski ordinarijat u Splitu danas se priopćenjem ogradio od bizarnog 'cjenika' crkvenih usluga kojeg je župnik iz Ploča Don Petar Mikić sastavio za svoje župljane

SPLIT - Nadbiskupski ordinarijat u Splitu danas se priopćenjem ogradio od bizarnog 'cjenika' crkvenih usluga kojeg je župnik iz Ploča Don Petar Mikić sastavio za svoje župljane, o čemu je jučer pisao i Jutarnji list .

Podsjetimo, Don Mikić je za svoje župnike uveo novčane kazne za nedolazak na misu, izostanke s vjeronauka, kašnjenje sa prijavama za krizmanje, uveo je i posebna pravila oblačenja, zabranu šišanja na ćelavo, i mnoge druge kontroverzne odredbe.

Silvana Burilović iz Tiskovnog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije stoga je danas izdala priopćenje u kojemu nadbiskupija takvo ponašanje Don Mikića smatra neprihvatljivim.

Prema priopćenju, jedina novčana obaveza koju nadbiskupija priznaje je plaćanje 80 kuna za troškove krizmanja djeteta .

- Sve druge financijske obaveze, vezane uz krizmu, neprhvatljive su i odudaraju od duha očinstva kojim bi svećenik trebao pristupati svojim vjernicima. Ne mogu se pogreške i nesavršenosti pokrivati kunama, a poglavito izostanak s nedjeljne mise iskupljivati novcem, stoji u priopćenju.

- Dužnost nam je ispričati se svima koji zbog nesavršenosti nas svećenika trpe kakve neugodnosti. Želimo da pogreške jednih pomognu drugima da ih ne ponavljaju.

Izdvajamo