JESEN STIŽE, DUNJO MOJA

Crne prognoze: Dolazi ciklona. Počinje obilna kiša. Dugo neće prestati.

Osijek, 300710.Jaka kisa i zahladjenje stigli i u Osijek.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

Prema vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za sutra, u zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu bit će pretežno oblačno, povremeno s kišom, a moguća je i grmljavina.

Poslijepodne i u noći na subotu oborine ponegdje mogu biti i obilnije, praćene također grmljavinom. U Slavoniji djelomice sunčano, a mjestimična kiša očekuje se potkraj dana, ponajprije uz granicu s Mađarskom.

U Dalmaciji pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, poslijepodne umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo i jugozapadnjak.

Jutarnja temperatura od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 21 °C. Najviša dnevna između 17 i 23, u Slavoniji i Dalmaciji od 23 do 26 °C.

U Zagrebu se sutra očekuje pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito u drugom dijelu dana kada može biti i grmljavine.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, poslijepodne sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 16, a najviša dnevna od 19 do 21 °C.

Split će tek u subotu poslijepodne imati malo jače naoblačenje, ali se i dalje ne očekuju padaline. Minimalna temperatura bit će 18 stupnjeva Celzijevih, dok će maksimalna doseći i dalje ugodnih 23.

Iz HAK-a upozoravaju vozače da su kolnici u Istri i Primorju mokri te da brzinu vožnje prilagode uvjetima na cesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 23:13