ODGOVOR NA REAKCIJE

ĐAPIĆ OGORČEN NA KRITIKE NAKON ŠTO SU GA KAO UGLEDNOG UMJETNIKA IMENOVALI U KAZALIŠNO VIJEĆE 'Deplasirano je govoriti koliko sam ja pridonio kulturi!'

 Vlado Kos / HANZA MEDIA

Izbor Ante Đapića za člana Kazališnog vijeća HNK u Osijeku, što ga je u ponedjeljak izglasalo Gradsko vijeće Osijeka, izazvalo je reakciju dijela kulturne javnosti uz zamjerku da je riječ o potencijalnom kršenju Zakona o kazalištima.

Prema njemu se, naime, “članovi Kazališnog vijeća imenuju iz redova uglednih umjetnika i radnika u kulturi”, pa se postavlja pitanje o tome što je to Đapić radio i pridonio u kulturi. Iz Grada Osijeka, pak, poručuju da tu nema ništa nezakonito.

- Riječ je o mjestu iz kvote stranke Desno, a kako je dosadašnja članica dr. Ivančica Jurković Agić podnijela ostavku, oni su predložili za novog člana gospodina Đapića i ja u tome ne vidim ništa sporno - rekao je Vrkić.

- Ispod razine ljudskog dostojanstva, političkog znanja i iskustva mi je komentirati ove navode i propitkivanja. Deplasirano je govoriti o mom doprinosu u kulturi nakon što sam 20 godina bio saborski zastupnik, zatim gradonačelnik Osijeka i predsjednik Gradskog vijeća - poručio je pak Đapić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 09:06