PONOVNO LIJEČNIK

Darko Milinović: ‘Vraćam se ginekologiji, pa 14 dana u mjesecu ništa ne radim’

Gospic, 051209.Zupanijski dom zdravlja u Gospicu.Ministar zdravstva Darko Milinovic sa svojom obitelji i suradnicima danas se cijepio protiv virusa H1N1.Na fotografiji: Doktorica Biserka Margaretic cijepi ministra Milinovica.Foto: Vladimir Ivanov / CROPIX
 Vladimir Ivanov / CROPIX

GOSPIĆ - Bivši ministar zdravstva dr. Darko Milinović vraća se u struku , u Općoj bolnici Gospić će već od listopada raditi na Odjelu ginekologije i porodništva. Informaciju nam je potvrdio sam dr. Milinović, doduše, rekavši da o tome razmišlja, ali da će se to vrlo vjerojatno dogoditi.

- Nisam još donio odluku, ali vjerojatno će se to dogoditi, i to od sljedećeg mjeseca. Razmišljao sam, Sabor traje dva tjedna, pa mi ostaju slobodna dva, a kako nisam od onih koji mogu toliko ne raditi, zašto se ne bih vratio u struku. Osim toga, sada sam rasterećeniji što se tiče drugih obaveza - komentirao je za Jutarnji list saborski zastupnik dr. Milinović.

U gospićkoj bolnici očekuju ga raširenih ruku. Ravnateljica Marija Vrkljan Ilijevski, potvrdila nam je da se Milinovićev povratak očekuje s 1. listopadom.

- Mi želimo da se vrati, kako ja, tako i kolege liječnici, ali i pacijenti jer ćemo dobiti vrsnog ginekologa. Zašto ne iskoristiti takvog stručnjaka, naravno, koliko mu to vrijeme bude dozvoljavalo - rekla je dr. Vrkljan Ilijevski.

Ona smatra da je i dva tjedna mjesečno sasvim dovoljno za pacijente, jer se i u praksi pokazalo da postoji neki slijed koji traje od pregleda, skupljanja nalaza do operacije, pa Milinovićevi pacijenti neće osjetiti njegova izbivanja u Saboru.

Sadašnja ravnateljica kliniku Schwarzwald, kako Općoj bolnici Gospić tepaju Ličani, vodila je u ratno vrijeme, a 1998. Godine naslijedio ju je dr. Darko Milinović, koji je tih godina preuzeo i Odjel ginekologije. Njegovim odlaskom u visoku politiku, na čelo bolnice opet se vratila dr. Vrkljan Ilijevski, ali joj Milinović i dalje ostao nadređeni, jer je postao resorni ministar. Sada će joj opet biti podređen, jer će biti samo liječnik.

U gospićkoj bolnici priča se da je ovo Milinovićev povratak na mala vrata na ravnateljsku poziciju, što i ne bi bio čudan rasplet s obzirom da je aktualna ravnateljica ostvarila uvjete za mirovinu još prošle godine. Osim toga, čini se da bivši ministar zdravstva nije u planovima predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, kojemu je na stranačkim izborima bio žestoki protivnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 20:13