HND

'Desetljeće nakon ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića naručitelj zločina još uvijek nepoznat'

 Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) priopćilo je u utorak, na desetu godišnjicu ubojstva novinara i vlasnika tjednika Nacional Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, kako i dalje nije otkriven nalogodavac ubojstva ni njegov motiv te traže od nadležnih službi da ovaj zločin istraže do kraja.

Ivo Pukanić i Niko Franjić ubijeni su eksplozivnom napravom 23. listopada 2008. godine u središtu Zagreba ispred redakcije Nacionala. Za ovo dvostruko ubojstvo na dugogodišnje zatvorske kazne osuđeni su izvršitelji i jedan od organizatora. Hrvatsko tužiteljstvo je kao naručitelja likvidacije optužilo srbijanskog državljanina Sretena Jocića, koji je oslobođen krivnje zbog nedostatka dokaza, podsjeća HND.

- Za HND je nedopustivo da se nakon čitavog desetljeća od počinjenja zločina još uvijek ne zna tko je i zašto naredio likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića - stoji u priopćenju.

Također, traže od svih nadležnih tijela da u interesu obitelji, Pukanićevih i Franjićevih suradnika, i čitave javnosti ovaj zločin istraže do kraja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:05