NAPUŠTAJUĆI NEVERLAND

DETALJI IZ NAJNOVIJEG DOKUMENTARCA U KOJEMU SE POP KRALJ OPTUŽUJE ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE Naučio me kako da masturbiram, imali smo lažno vjenčanje

 
 Profimedia, Press Association

Deset godina od smrti kralja popa Michaela Jacksona, njegov kontroverzni život ponovno je pod lupom javnosti nakon dokumentarca HBO-a koji izazvao žestoke reakcije.

'Napuštajući Neverland' prati priču Wadea Robsona i Jamesa Safechucka, koji su u najranijoj dobi upoznali pjevača, Robsonu je pritom bilo tek 5 godina, koji tvrde da ih je kralj popa seksualno zlostavljao.

Imanje Michaela Jacksona tuži HBO za iznos od 100 milijuna američkih dolara zbog dokumentarnog filma “Leaving Neverland”

Jacksonovo imanje tvrdi da HBO ovim dokumentarnim filmom krši klauzulu o zabrani ponižavanja iz ugovora koji je HBO s Jacksonom potpisao 1992. godine kada su emitirali "Michael Jackson In Concert In Bucharest: The Dangerous Tour". Klauzulom je određeno da HBO nikad u budućnosti o Jacksonu neće objavljivati ponižavajuće i štetne sadržaje.

Tužba na 53 stranice dokumentarni film proglašava: “jednostranim maratonom neprovjerene propagande koja besramno iskorištava nevinog čovjeka koji se više ne može braniti.”

Dvodijelni dokumentarac u trajanju od četiri sata premijerno je prikazan na Sundanceu u režiji Dana Reeda i uključuje intimne intervjue Robsona, Safechucka i najbližih članova njihove obitelji. Na HBO-u se emitira 3. i 4. ožujka 2019.

Američki časopis People izdvojio je pet najšokantnijih tvrdnji iznesenih u dokumentarcu.

1. Zlostavljanje je započelo u najranijoj dobi

Safechuck (40) upoznao je Jacksona kada je dobio ulogu u reklami za Pepsi iz 1986. godine. Bilo mu je 8 godina. Kaže da su ga Michael Jackson i njegova obitelj poveli u obilazak imanja te je tom prilikom njihov odnos postao seksualan.

Jackson ga je naime naučio kako da se samozadovoljava.

- Krenuo je sa spikom da će mi pokazati nešto što svi rade i da ću uživati u tome. Izgledalo je kao da se povezujemo, bio je to tek početak našeg seksualnog odnosa, ispričao je Safechock.

Što se tiče Wadea Robsona, danas koreografa, on je upoznao Jacksona kada mu je bilo pet godina. Pobijedio je u rodnoj Australiji na plesnom natjecanju u jednom šoping centru. Glavna nagrada je bila upoznati Michaela Jacskona u backstageu njegova koncerta u Brisbaneu.

Tri godine kasnije, prilikom posjeta Los Angelesu, njegova je obitelj stupila u kontakt s pjevačem, a tada je Jackson, kako tvrdi Robson, uvjerio njegovu majku da dopusti Robsonu da sam prenoći u njegovoj vili, dok je ostatak obitelji otišao na izlet u Grand Canyon.

Te noći je navodno Michael Jackson obavio oralni seks na njemu i poljubio ga.

- Bog je spojio nas dvojicu. Suđeni smo jedan drugome. Na ovaj način iskazujemo ljubav jedan drugome, rekao mu je tada pjevač.

2. Jackson je organizirao lažno vječanje

Safechuck otkriva da mu je Jackson darovao kutiju punu skupocjenog nakita, uključujući vjenčani prsten.

- Bili smo poput bračnog para. Kažem bračnog jer smo imali lažno vjenčanje, dogodilo se to u njegovoj spavaćoj sobi, a razmijenili smo i zavjete, ispričao je.

Tvrdi da je sa Jacksonom išao po draguljarnicama gdje su kupovali nakit, ali su se pretvarali da kupuju za nekoga drugoga, za neku žensku osobu.

- Sviđao mi se nakit, a on me nagrađivao nakon svakog seksualnog čina.

3. Jackson je Safechucka učio kako da zavara trag

Dok su Safechuck i Jackson boravili u hotelima, pjevač mu je, kako tvrdi, davao upute kako da prikriju svoje tragove.

- Vježbali smo kako da se što brže odjenem ako bi nam slučajno netko pao u hotelsku sobu, ispričao je Safechuck.

- Bilo mu je jako važno da nas nitko ne uhvati, bila je to naša tajna. Znao mi je govoriti da ukoliko netko sazna za nas da bi njegov život bio gotov i da bi moj život bio gotov, stalno je to ponavljao.

Wade Robson ima slično iskustvo.

- Govorio je da ukoliko bi itko ikad saznao da među nama ima seksa da bi njega rastrgali i da se više nikada ne bismo mogli vidjeti. I da bi on do kraja života išao u zatvor.

4. Robson misli da ga je Michael zamijenio Macaulayjem Culkinom

Kada se Robsonova obitelj preselila iz Australije u Los Angeles kako bi bili bliže Jacksonu, njegovi su snovi potonuli jer je shvatio da ga je Jackson zamijenio glumcem Macaulayjem Culkinom, netom nakon njegova velikog hita 'Sam u kući'.

Robson je ispričao da je trebao plesati u video spotu 'Black or White' koji je objavljen 1991.

- Teško sam to podnio. Bilo je to prvi puta da sam vidio njegovog novog prijatelja Macaulayja Culkina. Bio je na mom mjestu prilikom njegovih prethodnih putovanja. U svakom trenutku pokraj njega, a ja sam bio sa strane, sve dalje od uloge Michaelova prijatelja i miljenika.

- Jako me zbunjivala ta situacija. On i Michael bili su jako povezani i radili tajne stvari koje smo Michael i ja radili prije njega. Znao sam to prepoznati. Bilo sam ljubomoran i zbunjen, ispričao je u dokumentarcu.

5. Jackson je od Robsonove majke tražio može li ostati s njim solo godinu dana

Jackson je navodno Robsonovu majku Joy zamolio da Robsona ostavi s njim u Los Angelesu, kada se cijela obitelj vraćala u Australiju.

- Rekao mi je: Ostavi malenoga sa mnom godinu dana, Bila sam zgranuta. Odlučno sam ga odbila. Rekao mi je da može učiniti čuda za njegovu karijeru. Mogao bih raditi s njim, mogli bismo biti zajedno, bilo bi mu prekrasno kada bi ostao sa mnom, ispričala je Wadeova majka.

Unatoč njegovim opetovanim molbama, Joy je rekla da neće.

- Rekla sam mu, Michael, on je moje dijete, ima 7 godina, neću ga ostaviti s tobom. Razgovarali smo nekoliko sati, gdje sam ja njega pokušavala uvjeriti da ga neću ostaviti kod njega. Nakon nekog vremena došao je do mene i rekao mi: Ja uvijek dobijem ono što želim.

Optužbe za seksualno zlostavljanje u stopu su pratile veliku glazbenu karijeru kralja popa. Godine 1994. nakon godinu dana istrage Michael Jackson nagodio se s 14-godišnjakom koji ga je optužio za seksualno zlostavljanje, prijevaru, zanemarivanje i zavođenje. U prosincu 2003. godine optužen je po sedam točaka optužnice za seksualno zlostavljanje djece i prijetilo mu je 20 godina zatvora. Ove optužbe nisu se odnosile na Wadea i Jamesa. Nakon 14 tjedana suđenja koje je pratila velika medijska pompa, Jackson je oslobođen optužbi 2005. godine.

Wade Robson tužio je imanje Michaela Jacksona, no slučaj je odbačen zbog zastare. U tužbi je Wade iznio da ga je pjevač zlostavljao između sedme i 14. godine života.

- Ovo nije slučaj potisnutog pamćenja. Nikada nisam zaboravio što mi je Michael Jackson radio, ali tada sam bio psihički i emocionalno potpuno nesposoban i nesklon razumijeti da je to bilo seksualno zlostavljanje, rekao je tada u emisiji Today.

I James Safechuck je tužio Jacksona 2014. u kojoj je tvrdio da se zlostavljanje zbivalo između 1988. i 1992 godine. Obje tužbe su sada u statusu žalbe

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:40