MASAKR U ZAGREBU

DETALJI POLICIJSKE ISTRAGE Marko Rašić: 'Počinitelj je osobe usmrtio kratkim vatrenim oružjem'

 
Kuća u kojoj se nalazi stan u kojemu je ubijena šesteročlana obitelj; načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić (u krugu)
 Ranko Suvar, Davor Pongracic / CROPIX

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić u "RTL-u Danas" u petak je otkrio detalje istrage o nezapamćenom zločinu koji je potresao Hrvatsku u kojemu je Igor Nađ u zagrebačkom naselju Kajzerica ubio tri žene, dva muškarca i 10-godišnje dijete, a potom u obližnjoj Brezovici presudio i sebi.

Igor Nađ bez imalo milosti pucao je u bivšu partnericu i njezina 10-ogodišnjeg sina, njezinu sestru i roditelje te sestrinog partnera. Suludi masakr preživjelo je jedino dvomjesečno dijete.

Rašić je za RTL rekao da još nije utvrđen motiv zločina.

- Počinitelj je osobe usmrtio kratkim vatrenim oružjem - otkrio je Rašić te dodao da su zbog brze razmjene informacija i uspješnog vođenja akcije ubojicu uspjeli uhvatiti iste večeri.

Na pitanje zašto je u petak kuća u kojoj je obitelj ubijena nakon završetka očevida bila otvorena, Rašić je odgovorio kako se radi o stanu, a ne o kući.

- Stan žrtava nakon očevida je zapečaćen i nitko nije imao pristup stanu niti će imati do ostavinske rasprave. Zajednički prostor koji koriste i drugi stanari, ulaz i hodnik, nakon očevida su sanirani i dovedeni u uredno stanje - rekao je Rašić te dodao kako su stan zapečatili policajci, a zajedničke prostorije uredili vatrogasci.

Na pitanje kako spriječiti da se u budućnosti ne dogode slične situacije, Rašić je izjavio da je teško predvidjeti takve događaje.

- Teško je previdjeti neku situaciju u obitelji. A posebno kad nema informacije da u toj obitelji ima problema. I ovo teško kazneno djelo počinjeno je ilegalnim oružjem i koristim situaciju da pozovem sve građane koji imaju ilegalno oružje i minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju policiji - rekao je Rašić i dodao kako je sigurnost u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji dobra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:34