JOŠ JEDAN SKUPOCJENI AUTO NA DRŽAVNI TROŠAK

DRŽAVNA TVRTKA 'Mi trgujemo oružjem, nećemo se valjda voziti u starom stojadinu. Želimo Volvo’

‘Zamislite da nam, dok smo s klijentima, auto negdje stane, od posla ne bi bilo ništa’, kažu iz agencije Alan, tvrtke u 100-postotnom vlasništvu države, koja kupuje skupocjeni Volvo S60 2.4 D5 AWD

Mi tražimo limuzinu, dizel. Želimo da ima do 231 KS, pogon na sva četiri kotača i automatski mjenač. Dužina ne smije biti ispod 4,5 metra, širina s ogledalima najviše do 2,15, a visina do 1,55. Od opreme automobil mora imati alarm, parkirni senzor straga i sprijeda, navigaciju i audiosistem sa sinkronizacijom za telefon.

Za sve to spremni smo platiti 410 tisuća kuna. To je cijena bez PDV-a.

Tako otprilike glasi javni natječaj za kupnju osobnog automobila koji je raspisala agencija Alan, tvrtka u 100- postotnom vlasništvu države koja se bavi uvozom i izvozom oružja.

Prema stručnjacima iz automoto industrije, tražene parametre može zadovoljiti samo jedan proizvođač i model automobila.

Radi se o švedskom automobilskom ponosu, Volvu S60 2.4 D5 AWD, čija je cijena, ovisno o tome kakva je dodatna oprema, od 356 tisuća do 429 tisuća kuna.

- Moramo zamijeniti postojeći vozni park koji je potpuno zastario. Osim auta koji smo kupili lani, imamo još tri osobna vozila koja su u prosjeku stari osam godina i prošli su po nekoliko stotina tisuća kilometara. U vrijeme krize nismo nabavljali ni jedan auto, no sada je to već velika potreba jer naši ljudi putuju autom po cijeloj Europi. Auto nije za mene, koristit će ga svi zaposlenici, ali i gosti - rekao je Ivica Nekić, direktor agencije.

- Procijenjena vrijednost osobnog automo bila je 410 tisuća kuna bez PDV-a. Zbog čega je agencija spremna toliko izdvojiti za novi auto - pitamo.

- Treba nam malo bolji auto jer nam često dolaze strani dužnosnici. Mi trgujemo oružjem, a oni koji ga kupuju ne voze se u ‘stojadinu’. Pa zamislite da nam automobil kojim ih vozimo po Hrvatskoj negdje stane. To bi odmah značilo da neće biti ništa od posla - ustvrdio je direktor agencije Alan Ivica Nekić.

U natječaju ništa ne namještamo!

Zbog čega kupuju novi automobil pitali smo direktora Ivicu Nekića koji vodi agenciju već 10 godina.

Moguće namještanje natječaja švedskom proizvođaču Nekić odbacuje.

- Sačuvaj Bože da bismo nekome pogodovali! Pa te prodavače vozila i ne poznajemo! Nema nikakvog favoriziranja, a koliko će se tvrtki javiti, vidjet ćemo kad završi natječaj. Siguran sam da to neće biti ni Audi ni Passat - kaže Nekić. Agencija Alan lani je već nabavila jedan auto za 230 tisuća kuna, a ove godine, osim ovog, planiraju raspisati još jedan javni natječaj za kupnju dva osobna auta. Procijenjena vrijednost skorašnjeg natječaja je 300 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:56