DRŽAVNIČKE LIMUZINE

DRŽAVNA VOZILA NA DRAŽBI Audi u kojem se vozio Božo Biškupić prodaje se za 23.800 kn

Vozila su protekla dva dana bila izložena na parkiralištu tvrtke TRCZ u Donjoj Zelini
 CROPIX

Raskošne državničke limuzine, dobro istrošeni službeni Audiji i Golfovi, ali i poluraspadnuti poštarski Tomosi - sve je to državna imovina koja će sutra na javnoj licitaciji biti ponuđena zainteresiranima po početnim cijenama koje su znatno niže od tržišnih.

Vozila su protekla dva dana bila izložena na parkiralištu tvrtke TRCZ u Donjoj Zelini, gdje su ih građani mogli razgledati - doduše samo izvana - jer se prodaja odvija po principu viđeno-kupljeno, pa u auto nije moguće ući niti ga pokrenuti.

Velik interes

Ipak, takva “izložba” izazvala je velik interes ljubitelja auta, a na dražbu su došli i brojni preprodavači, kao i automehaničari. Najviše pažnje izazvao je, opravdano, raskošni Mercedes E 350 iz 2005., čija je početna cijena bila 52.200 kuna, iako ne sumnjamo da će na licitaciji koja se danas odvija u kazalištu Kulturnog centra Peščenica postići znatno veću cijenu.

HAC-ovi terenci

Tko je uživao u tom autu, nije poznato. Riječ je o vozilu Ureda za posebne poslove Sabora i Vlade, pa je vjerojatno, osim kao vozilo pratnje, služilo i za prijevoz zastupnika i drugih dužnosnika.

Samo se za Audi A4 1,9 TDI zna da ga je koristio bivši ministar kulture Božo Biškupić. Raskošno opremljena limuzina stara 10 godina prodaje se po početnoj cijeni od 23.800 kuna. Ukupno je u prodaji 110 auta i 125 mopeda. Neki su u vrlo lošem stanju. No, “bolji” primjerci poput terenaca Nissan HAC-a kvalitetni su, a početna cijena je od 37 do 46,6 tisuća kn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 18:56