LICITACIJA NA PEŠČENICI

DRAŽBA DRŽAVNIH VOZILA Jedina žena u prepunoj dvorani kupila Mercedes S 350, najviše skočile cijene BMW-ovih motora

 Ronald Goršić/CROPIX

Najveću cijenu na javnoj dražbi automobila jučer je postigao Mercedes S 350 iz 2005. godine kojim se koristio Ured za opće poslove Sabora i Vlade, a koji je prodan za 55 tisuća kuna.

Za samo tri tisuće kuna manje, dakle za 52 tisuće kuna, prodan je i drugi Mercedes S 350 istog ureda, koji je kupila vjerojatno jedina žena u dvorani Kulturnog centra na Peščenici u kojoj se, pak, okupilo 200-tinjak zainteresiranih kupaca, većinom muškaraca. Nekad je TRCZ u tom centru imao jedan mali ured, pa otud običaj da se licitacije organiziraju upravo u tom prostoru.

Dvorana je bila prepuna kad je licitacija počela u devet sati ujutro, a odužila se sve do 13 sati. S četiri kupljena dostavna vozila kući je otišao Petar Babić koji se, kaže, bavi dostavom pizza, pa je uzeo Citroën Berlingo. - Sva četiri stajat će me oko 50 tisuća kuna - rekao je.

Najviše su s obzirom na početnu cijenu skočile cijene BMW-ovih motora, primjerice, BMW R80 GS iz 1997. godine, u konačnici je prodan za 36.200 kuna. Na licitaciji je bilo ponuđeno 215 vozila, a jamčevine su poslije licitacije uplaćene za njih 185, rekao nam je voditelj dražbe Mario Perić.

Neslužbeno se procjenjuje da bi se, ako svi koji su uplatili jamčevine kupe navedena vozila, moglo uprihodovati više od milijun kuna. Bila su ponuđena vozila Sabora, Vlade, raznih ministarstava i drugih državnih institucija i tvrtki - Hrvatskog centra za razminiranje, Hitne pomoći, Hrvatske pošte, HAC-a i drugih. ( V. N.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 10:11