REZERVNI PLAN

Dubravka Šuica nakon poraza na izborima želi biti veleposlanica

Nakon što je izgubila u drugom krugu lokalnih izbora, još aktualna dubrovačka gradonačelnica gradonačelničku bi fotelju mogla zamijeniti veleposlaničkom

ZAGREB - Prema neslužbenim informacijama, na Zrinjevcu se razmatra mogućnost imenovanja Dubravke Šuice na veleposlaničku poziciju. No, još se, kažu kuloarske priče, ne zna u koju bi europsku ili svjetsku metropolu Šuica mogla otići.

- Ne idem nigdje. Ostajem u Saboru i u dubrovačkom Gradskom vijeću - kazala nam je jučer Šuica, iznenađena našim pitanjem. Dodala je kako dosad o tome nije razgovarala, no kako to ne znači i da ne bi znala obavljati posao veleposlanice.

I u Ministarstvu vanjskih poslova jučer su nam rekli da je mala vjerojatnost za Šuičin odlazak u diplomatske vode.

- Nema govora o tome. Dubravka Šuica je saborska zastupnica, a i sama je nakon izbora jasno rekla da ostaje u Dubrovniku - tvrdi Mario Dragun, glasnogovornik MVP-a. Dodaje i kako je na Zrinjevcu uvedeno pravilo da se na takva mjesta postavljaju karijerni diplomati.

Porazi ili afere

Unatoč tome, dio naših sugovornika vjeruje kako bi Šuica ipak mogla završiti u diplomaciji. I dosad se, naime, događalo da vladajuća stranka dio svojih istaknutih članova - nakon loših izbornih rezultata ili afera - s domaćeg prebacuje na međunarodni teren.

- Dubravka Šuica bi bila odličan diplomat. I ja sam joj dok sam bio ministar vanjskih poslova nudio da uđe u diplomaciju - otkriva Miomir Žužul.

U diplomatske bi vode u dogledno vrijeme mogli i neki drugi HDZ-ovi kadrovi, koji su poraženi na izborima.

Jurica napušta New York

Da se na Zrinjevcu slaže nova kadrovska konstrukcija govore i neslužbene informacije prema kojima se hrvatski veleposlanik pri UN-u Neven Jurica neće vratiti u New York. Kao glavne razloge za to naši sugovornici iz Vladinih krugova navode Juričino zdravstveno stanje. Kao najvjerojatniji kandidati za zamjenu spominju se Žužul, koji to opovrgava, i Mario Nobilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 22:46