UGAŠEN JOŠ JEDAN POŽAR

Duga Resa: Izbila vatra u pogonu Pamučne industrije u vlasništvu varaždinskog tajkuna Davora Patafte

Zagreb, 231111.Hipodrom, Cimermanova 5.Iz nepoznatih razloga doslo je do pozara upravne zgrade na zagrebackom hipodromu.Na slici: gasenje je u tijeku.Foto: Ronald Gorsic / Cropix
 Ronald Gorsic / Cropix

DUGA RESA - U pogonu Predionice Pamučne industrije Duga Resa , odnosno varaždinske grupacije grupacije T7 VIS-a koja je vlasnik tvornice, oko 17.30 sati izbio je požar. Odmah su intervenirali vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca te lokalni vatrogasni dobrovoljci, ali na sreću, nisu imali puno posla. Dvadesetak minuta kasnije požar je ugašen, a požarište je stavljeno pod kontrolu.

PU karlovačka potvrdila je događaj, a u svojem kratkom priopćenju kažu da je požar izbio na jednom stroju te da nema ozlijeđenih. Neslužbeno doznajemo da se zbog trenja zapalio pamuk, odnosno pamučna pređa. Materijalna šteta je neznatna.

Podsjetimo, tvornicu je prošle godine kupio kontraverzni varaždinski poduzetnik Davor Patafta koji se prije nekoliko dana s bivšim varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom našao na uskokovoj optužnici koja ih tereti da su pogodovali Pataftinim poduzećima na štetu Grada Varaždina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 00:23