NOVI POGLED NA TERMINAL

EKSKLUZIVNI VIDEO IZNAD NOVOG AERODROMA Ovakvog ga još niste vidjeli: Evo kako 'Tuđman' izgleda iz zraka dok polijećete s njega!

.
 Ilija Matanović

U utorak u 5,50 sati s novog terminala zagrebačke zračne luke "Franjo Tuđman" poletio je prvi zrakoplov. Riječ je o letu nacionalnog prijevoznika Croatia Airlines iz Zagreba za Dubrovnik.

Osim Croatia Airlinesa, čiji će letovi čini 55 posto ukupnog prometa na novom terminalu, na zagrebačku zračnu luku će dolaziti zrakoplovi još 22 zrakoplovne kompanije, među kojima je i Qatar Airways, čijim su letom u 6,30 iz Dohe za Zagreb i sletjeli prvi putnici na novi terminal.

Novi terminal vrijedan 300 milijuna eura prostire se na površini od 65 tisuća metara četvornih na četiri etaže s prepoznatljivim valovitim krovom, a uz 30 šaltera za prijavu (chek-in) i devet prolaza za sigurnosni pregled putnika, osam mostova za zrakoplove i tri stajanke za manje zrakoplove, sortirnicu za prtljagu, ugostiteljske sadržaje i prodavaonice, više od tisuću parkirališnih mjesta, prostor za molitvu i druge, zagrebačka Zračna luka prvi put omogućuje i izravni ulazak putnika iz zgrade u zrakoplov.

Projektirana je za pet milijuna putnika u prvoj fazi, s mogućnošću povećanja njihova broja do osam milijuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:07