LJUBAVNI TROKUT NA HVARU

EKSKLUZIVNO Ovo je fatalna ujna Slađana (27). Zbog nje je nećak (17) ubio svojeg ujaka

Slađana je godinama trpjela nasilnog supruga Domagoja. Budila se s masnicama. Nećak to nije više mogao gledati

VIROVITICA - Slađana je posljednji put u svom rodnom selu Sveti Đurađ pokraj Virovitice bila prije tri tjedna. Na njezinom se licu već izdaleka mogla vidjeti velika plava masnica. Ušla je u kuću, sjela za stol i zamolila svoju maćehu Ljubicu čašu vode. Domagoj je otišao u sobu malo prileći jer je bio umoran od puta, a njihova trogodišnja kći u dvorištu se zaigrala s Slađaninim očuhom Matom.

- Što se dogodilo ćerce moja, što ti je to na čelu - upitala ju je zabrinuo Ljubica.

- Ne pitaj me ništa majko, opet me je udario. Zabio me je u zid, glava me boli. Morat ću kod liječnika, mislim da imam potres mozga. Molim te, ne govori tati - uplašeno joj je govorila Slađana.

Nepuna tri tjedna kasnije, u četvrtak navečer, u kući Slađaninih skrbnika zazvonio je telefon.

- Moram ti nešto ispričati, ali ne sada - drhtao je Slađanin glas s druge strane. Ljubica je osjetila da nešto nije u redu, molila je kćer da joj je kaže što ju muči. Slađana nije htjela ništa reći.

Nož u srce

Upravo tog četvrtka, oko ponoći, Slađanin 17-godišnji nećak zario je nož u srce njezinom suprugu Domagoju Novoselniku u njihovoj obiteljskoj kući na Hvaru. Kad je policija došla u kuću, Domagoj je ležao u lokvi krvi, a pored njegova mrtva tijela stajao je maloljetni nećak. I Slađana i nećak istražitelje su u početku uvjeravali da se Domagoj ubio sam. Oni im nisu povjerovali. Tek kada su oboje odvedeni u policijsku postaju, nećak je priznao da je ubio svog ujaka jer je želio zaštiti ujnu Slađanu s kojom je bio u ljubavnoj vezi.

Ujna je kod istražnog suda porekla da ima ikakve veze s ubojstvom, a posebno je nijekala da je spavala sa maloljetnim nećakom. Međutim, uskoro se doznalo da su njih dvoje u samo godinu dana razmijenili 10.000 SMS poruka,a na mobitel su razgovarali više od 400 sati. Dakle, više od sat vremena dnevno. Slađanina maćeha Ljubica o tome ne zna ništa. I za ubojstvo je doznala slučajno dok je bila kod susjede na kavi.

Ljubica i Mato Rajnović nisu Slađanini biološki roditelji. Otac joj je umro, a majka ju je napustila kad je imala svega 3 mjeseca i otišla živjeti u Italiju. Odgojili su je ujna i ujak od njezine majke. Nakon što je završila srednju ugostiteljsku školu, jedno je vrijeme radila u slastičarni u Virovitici. Tamo je i upoznala Domagoja. Zaljubili su se na prvi pogled, a vjenčali nakon nekoliko godina.

- Godinu dana su bili zajedno i onda se rastali. Ona se vratila kod nas u Sveti Đurađ, a on je ostao živjeti s majkom i ocem u Milanovcu pokraj Virovitice. Pomirili su se nakon tri mjeseca kad je njemu umro otac - priča Slađanina “majka“ Ljubica. U tom se trenutku malo zamislila. Obrisala je znoj sa čela i priznala nam:

- Domagoj se nikako nije mogao pomiriti s činjenicom da ga je ostavila. Došao je jednu večer oko ponoći, ušuljao se u njezinu sobu i počeo je daviti. Jedva je izvukla živu glavu. Tri dana nije mogla normlano govoriti - prisjeća se Ljubica dok joj se oči pune suzama. Međutim, Slađana mu se i nakon toga vratila.

Pomirili su se kad mu je umro otac, ugledni građevinar, Stjepan Novoselnik. Nedugo nakon toga, odselili su se u Vrisnik na otoku Hvaru. Prije tri godine dobili su prekrasnu djevojčicu. Međutim, nitko nije znao što se točno događa u njihova četiri zida. Ljubica i Mato su nešto slutili.

- Domagoj je bio divan čovjek, ali pod strašnim utjecajem svoje majke. Ona ni Slađanu ni nas nikad nije zavoljela jer smo za nju bili sirotinja. Slađani je često govorila: “Idi ti svojoj materi i ćaći i tamo pasi travu“. Ona je sve to podnosila - kaže Ljubica.

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:20