PRATITE UŽIVO

Erdogan u Sisku otvorio Islamski centar: ‘Hrvatska je europski prvak po poštivanju prava i sloboda muslimana‘

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u dvodnevnom je posjetu Hrvatskoj

Zajednička pressica Erdogana i Milanovića te gužva u Sisku ispred Islamskog kulturnog centra

 CROPIX

- Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je sinoć u Zagreb

- Susreo se s predsjednikom Milanovićem te otvorio Islamski centar u Sisku

- Slijedi susret s Plenkovićem i sudjelovanje na Hrvatsko-turskom poslovnom forumu u hotelu Westin

- Zbog opsežnih sigurnosnih mjera promet pojedinim ulicama je blokiran, u centru grada nastaju gužve

- U Sisku se pred džamijom okupio velik broj građana


NOVO 14:39 - Nakon što je službeno otvoren islamski centar rezanjem vrpce, predsjednik Zoran Milanović krenuo je natrag za Zagreb dok je Erdogan još ostao u Sisku.


14:32 - Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček u svom je govoru rekla da je džamija simbol pobjede muslimanske zajednice Siska, ali i njegovih građana koji ne gube duh usprkos svim nedaćama – ratu, poplavama, potresima.

„Islamski kulturni centar će obogatiti Sisak i Hrvatsku jer pokazuje svo bogatstvo različitosti kojima obiluje ovaj grad. Moramo učiti jedni od drugih jer ćemo tako biti pametniji svi zajedno”, rekla je sisačka gradonačelnica.

„Jedna mala, ali jako dobro organizirana zajednica ljudi koji dišu kao jedan može učiniti sve što im padne na pamet”, rekla je Ikić Baniček o zajednici muslimana u Sisku.

„To je glavna pouka današnjeg dana – treba imati velike ambicije i ostvariti ih. Alternativa su propadanje i neuspjeh, a mi Siščani ne znamo što je to neuspjeh i što je poraz”, zaključila je.

Otvorenje Islamskog centra pozdravio je i sisački biskup Vlado Košić. "Budimo suradnici, budimo prijatelji. Kako kaže papa Franjo, svi smo braća - fratelli tutti", poručio je Košić

"Muslimani i kršćani danas osobito trebaju biti suradnici u borbi za vrijednosti braka i obitelji, koja je zajednica muškarca i žene s djecom, u obrani ljudskog života od začeća, u zalaganju za pravdu, istinu i mir cijelog svijeta. Vjernici trebaju društvo prožimati duhovnošću i unositi u njega moralne principe, ali ne smiju dozvoliti da politike njima manipuliraju", dodao je.

Spomenuo je kako muslimani u većinski katoličkoj Hrvatskoj imaju sva vjerska i nacionalna prava, pa se tako očekuje da i katolici u Bosni i Hercegovini, gdje su autohtona manjina u odnosu na muslimane, imaju sva ta ista prava, te žive u ravnopravnosti i zajedništvu s pripadnicima većine.


14:27 - "Događaji, kakav je današnji, bude u nama nadu da vjera ima svoje putove do srca ljudi, da je naše bratstvo moguće uprkos svim silama koje ga napadaju", izjavio je na otvaranju džamije i Islamskog centra u Sisku reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović koji predvodi delegaciju koju čine muftije iz Bosne i Hercegovine i mešihata Islamske zajednice u domovinskim zemljama i dijaspori.

"Mi pripadamo jedni drugima i, kao što je zapisano u našim svetim knjigama, kada jedan trpi, svi trpe; kada se jedan raduje, svi se raduju. Puno je više onoga što nas zbližava od onoga što nas dijeli", kazao je reisul-ulema i istaknuo da najveći izazov treba biti širenje ljubavi i mira među ljudima, te da se ne smije dozvoliti da nesreće to obeshrabre, prenosi N1.


14:23 - Muftija Mešihata Islamske zajednica u Hrvatskoj Aziz Hasanović na ceremoniji je rekao da je otvorenjem Islamskog kulturnog centra grad Sisak dobio unikatni vjerski objekt te se na „svjetskoj kulturnoj i vjerskoj karti potvrđuje kao multikulturalno i religijsko središte u kojem svi građani žive skladno i u zajedništvu”.

Nekoliko minuta dugu zahvalu svima koji su doprinijeli izgradnji džamije, Hasanović je završio zahvalom Erdoganu „čije će ime od danas biti uklesano u temelje naše zajednice”.

"Njemu je posvećen ovaj centar jer ga bez njega ne bi ni bilo".

„Sisak je naš grad u kojem smo ostavili ne samo najbolje godine svog života, nego smo u njega utkali svoje kvalitete i vrijednosti”, dodao je glavni sisački imam Alem Crnkić.

„Otvorenjem džamije Islamskog centra poklanjamo našem gradu novu vizuru, arhitektonsko zdanje koje raskošnošću kupole održava vedrinu i pozitivan duh ovog grada”, rekao je sisački imam, naglasivši kako novi kompleks predstavlja „zajedničko dobro i prijateljsku destinaciju” za sve Siščane.

Crnkić je kazao kako je „privilegij živjeti i djelovati kao imam” u gradu u kojem se svi građani raduju zbog završetka džamije.


14:15 - Hrvatska je primjer za zemlje u svijetu po slobodi i pravima muslimana, rekao je u četvrtak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan prilikom otvaranja Islamskog centra u Sisku koji nosi njegovo ime.

Erdogan je na otvaranju nove džamije u Sisku rekao da je tijekom njegovog prošlog posjeta Hrvatskoj prije šest godina Europi i svijetu poslana „poruka protiv diskriminacije, tolerancije, islamofobije i ksenofobije”.

Turski predsjednik kazao je kako se takve poruke „o prijateljstvu, bratstvu, miru i suživotu” šalju i danas.

„To nije slučajno jer je Hrvatska primjer zemlje u Europi i svijetu u pogledu slobode, blagostanja, poštovanja i prava muslimana”.

„Ova sloboda ne odnosi se samo na našu muslimansku braću nego i druge vjere i kulture” u Hrvatskoj, rekao je turski čelnik.

Naglasio je da je nova džamija simbol „uzornog položaja i multikulturalnosti Hrvatske”.

Više od tisuću vjernika i znatiželjnika

Pred više od tisuću okupljenih vjernika i onih koji su htjeli vidjeti Erdogana pred novim Islamskim centrom koji nosi njegovo ime i izgrađen je i turskim sredstvima, on je rekao da Ankara nikad nije zaboravila na svoju „braću i prijatelje s kojima dijeli zajedničku povijest, ljudske i kulturne veze” u regiji.

„U našim srcima nikad nismo odvajali Sisak od Amasye, Petrinju od Burse, Zagreb od Ankare, Sarajevo od Istanbula i Mostar od Rizea”, rekao je, spomenuvši podijeljeni hercegovački grad uz onaj na istoku Turske iz kojeg potječu njegovi roditelji.

Zahvalio je Hrvatskoj na pomoći u borbi protiv razornih šumskih požara u Turskoj i izrazio sućut obiteljima poginulih u potresima koji su pogodili Baniju, nakon kojih je Ankara poslala izdašnu pomoć.


14:03 - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao je kako je u Sisku u četvrtak otvoren „spomenik kulture, modernosti, islamskoj zajednici i modernoj Hrvatskoj”, demokratskoj zemlji otvorenoj za „sve ljude dobre volje, svih vjera i zdravih svjetonazora”.

Milanović je govorio o poginulim braniteljima iz redova Bošnjaka koji su „stali u obranu Hrvatske zajedno sa svojom hrvatskom braćom”.

„Ako nas oni sad gledaju, a vjerujem da nas gledaju, ovaj Islamski centar je spomenik njihovoj hrabrosti, patriotizmu, vjeri u bolje sutra i domovinu”, kazao je Milanović nakon čega je turskom predsjedniku uručeno odlikovanje.

image

Aziz Hasanović i Nina Obuljen Koržinek

Goran Mehkek/Cropix
image

Aziz Hasanović i Kristina Ikić Baniček

Goran Mehkek/Cropix
image

Okupljanje vjernika prije ceremonije otvorenja

Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

13:40 - Put turskog predsjednika prema Sisku nadzirali su i policijski helikopteri.

image

Policijski helikopter

Darko Tomas/Cropix

13:34 - Erdogan i Milanović stigli na svečanost otvorenja Islamskog kulturnog centra u Sisku.

Turskog i hrvatskog predsjednika pred Islamskim centrom dočekao je i velik broj onih koji su stigli autobusima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, posebice Unsko-sanskog kantona.

Na ceremoniji je bio prisutan niz hrvatskih ministara i drugih aktera političkog života. Bili su ondje i vjerski i politički predstavnici iz zaljevskih zemalja i drugih europskih država.

image

Erdogan i Milanović stigli na svečanost otvorenja Islamskog kulturnog centra u Sisku

Mario Pušić
image

Erdogan i Milanović stigli na svečanost otvorenja Islamskog kulturnog centra u Sisku

Mario Pušić
image

Erdogan i Milanović stigli na svečanost otvorenja Islamskog kulturnog centra u Sisku

Mario Pušić
image

Bivši predsjednici Stjepan Mesić i Kolinda Grabar Kitarović te bivša premijerka Jadranka Kosor

Mario Pušić

12:40 - Sanja Musić Milanović i Emine Erdogan posjetile su Osnovnu školu Matija Gubec na zagrebačkoj Knežiji.

image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image
Zeljko Puhovski/Cropix
image

Emine Erdogan, Sanja Musić Milanović i ravnateljica škole Ljiljana Klinger

Zeljko Puhovski/Cropix

12:35 - Velik broj građana okupio se u Sisku oko novog Islamskog kulturnog centra gdje čekaju Zorana Milanovića i Recepa Tayyipa Erdoğana. U prvim redovima kraj džamije i Islamskog kulturnog centra koji nosi ime turskog predsjendika, zasad sjede ministrice, bivša predsjednica i bivša premijerka.

image

Na svečanost otvorenja Islamskog kulturnog centra u Sisku došle su Jadranka Kosor i Kristina Ikić Baniček.

Goran Mehkek/Cropix
image

Kolinda Grabar Kitarović

Goran Mehkek/Cropix
image

Okupljanje vjernika prije ceremonije otvorenja

Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image

Nina Obuljen Koržinek

Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

12:24 - Na pitanje novinara o situaciji u BiH, Daytonskom sporazumu i odlukama Visokog predstavnika, predsjednik Milanović je rekao kao su njegovi stavovi poznati i da su to "gole činjenice", da su Hrvati konstitutivan narod i da moraju imati svoja prava. "Bio sam kritičan prema ulozi Visokog predstavnika i mislim da je izabran bez suglasnosti svih članova", rekao je Milanović, prenosi Dnevnik.hr.

"Ne znam što će biti na izborima u BiH, ja sam od sebe dao sve što sam mogao i nadao sam se i da će i drugi dati nešto, a Visoki predstavnik do sada nije dao ništa, a sada je mjesec dana do izbora", naglasio je Milanović.

Erdogan je rekao da je detaljno razgovara s čelnicima BiH, a problem vidi u Daytonskom sporazumu koji "nije riješio problem BiH. Mi smo taj sporazum morali potpisati, ali nismo bili zadovoljni", rekao je.


12:16 - "Posebna mi je čast ugostiti g. Erdogana s velikom delegacijom. Ovo podcrtava naše dobre odnose" rekao je Milanović nakon susreta s Erdoganom.

"Turska je bila uz Hrvatsku devedesetih. To je već davno, ali na sahrani pokojnog predsjednika Tuđmana, kad je Hrvatska bila u kompliciranoj situacijij, samo su dva državnika došla na sahranu – predsjednik Turske i mađarski predsjednik Vlade. To se ne zaboravlja.

Razgovarali smo o nizu tema – BiH, položaju Turske, ratu u Ukrajiini, o robnoj razmjeni… Moramo ponuditi što možemo kao članica EU-a, NATO-a. Suradnja s Turskom se nastavlja i u području ekonomije, odnosa u susjedstvu… O ovim temama moramo razgovarati više. Vidimo dobre namjere, ali i nedovoljnu upoznatost sa stavovima. Treba nam više dijaloga", dodao je Milanović zahvalivši još jednom, prenosi N1.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam nakon šest godina opet u Zagrebu", rekao je Erdogan i zahvalio na gostoprimstvu.

"Naše zemlje imaju duboke povijesne i kulturne veze, doživljavaju se kao susjedi iako nemaju zajedničke granice. Turska je među prvima dostavila pomoć nakon nepogoda u Hrvatskoj, a Hrvatska je nama poslala kanader kad smo imali požare. Potpisali smo tri sporazuma. Detaljno smo razgovarali o ratu u Ukrajini.

Detaljno smo razgovarali o izborima u BiH. Trgovina među našim zemljama se od prošle godine oporavlja. Naše tvrtke realiziraju važne projekte u raznim sektorima. Turska pomno prati zbivanja na Balkanu i daje svoje doprinose. Istaknuli smo potporu miru i stabilnosti BiH i europskim integracijama. Govorili smo o doprinosima koje možemo dati kao Turska i Hrvatska, dogovorili smo nastavak dijaloga po pitanju BiH nakon izbora", dodao je i zahvalio još jednom na toplom gostoprimstvu, prenosi N1.


12:10 - Nakon bilateralnog susreta predsjednika Milanovića i Erdoğana, kao i izaslanstava Vlada, potpisano je nekoliko međudržavnih sporazuma, među kojima su i Memorandumi o razumijevanju između hrvatskog i turskog ministarstva unutarnjih poslova o osiguravanju javnog reda i mira te o suradnji u području upravljanja katastrofama i kriznim situacijama. Sporazume su potpisali ministri unutarnjih poslova Hrvatske i Turske.


11:10 - Nekadašnji šef bosanskohercegovačke diplomacije i dugogodišnji čelnik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija ocijenio je pogubnom za Bošnjake izjavu turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana koji je u utorak navečer u Sarajevu optužio Zapad da pokušava podijeliti i uništiti muslimane.

Opširnije pročitajte OVDJE.


10:35 - Štićena kolona prošla je iz smjera Frankopanske prema Trgu Republike Hrvatske pokraj HNK i nastavila dalje Savskom, nakon čega je promet pušten u normalu.

Promet u centru i dalje je otežan. Više uzastopno poredanih tramavaja čeka svoj prolazak, a automobili ispred njih također se polako pokušavaju izvaditi iz gužve.


10:29 - Stižu prve fotografije s Pantovčaka:

image
Davor Pongracic/Cropix
image
Davor Pongracic/Cropix
image
Davor Pongracic/Cropix
image

Emine Erdogan, Recep Tayyip Erdogan, Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović

Davor Pongracic/Cropix
image
Davor Pongracic/Cropix

10:25 - Prometnom regulacijom policijskih službenika obustavljen je promet iz smjera Studentskog centra prema HNK. Tramvaji stoje s otvorenim vratima, a kretanje je dopušteno samo pješacima.

image

Zastoj kod HNK

Bruno Gazibara
image

Posebna prometna regulacija u centru grada zbog dolaska turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u službeni posjet Zagrebu prouzročila je velike gužve

Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

10:21 - U centru Zagreba policija regulira promet zbog čega se stvaraju velike gužve. U prometnom čepu na Masarykovoj našla se i Hitna pod rotacijom koja nije mogla proći, pa je skrenula na Zeleni val kako bi izbjegla zastoj. Gužva se stvara navodno od Deželićeve pa niže prema istoku.

image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

10:09 - Sanja Musić Milanović ugostit će prvu damu Turske, Emine Erdogan, a zajedno će posjetiti Osnovnu školu Matije Gupca.


10:03 - U 10 sati Erdogan je stigao na Pantovčak gdje je sve spremno za susret dvojice predsjednika.


9:56 - Gordan Akrap, stručnjak za informacijske znanosti i sigurnost, za N1 je komentirao sigurnosne mjere oko posjeta turskog predsjednika.

"Ništa neuobičajeno, takve su mjere bile i 1994. kad je došao papa, dolazili su i predsjednici idućih godina. Vjerujem da je turska strana bila detaljna u iznošenju svih rizika i prijetnji kojima je Erdogan moguće izložen, a RH je odredila razinu aktivnosti koja treba biti primjenjena", rekao je.

image

Turski predsjednik sa suprugom iz hotela Sheraton krenuo je u policijskoj pratnji na Pantovčak u Ured predsjednika.

Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix

9:43 - Policija je u 9.30 na križanju Gundulićeve i Hebrangove u centru Zagreba počela s regulacijom prometa, a u međuvremenu su prema Gundulićevoj protutnjala i dva vojna transportna vozila.

image

Policijsko osiguranje

Darko Tomas/Cropix
image
Darko Tomas/Cropix
image

Policija regulira promet

Darko Tomas/Cropix

9:37 - Čitatelj Jutarnjeg lista javio nam je kako su sinoć sve pepeljare iz ulice Pantovčak, neposredno prije Predsjedničkih dvora, zbog sigurnosnih razloga uklonjene i premještene u ulicu Zelengaj.

image

Pepeljare s Pantovčaka


9:12 - Dolazak turskog predsjednika Erdogana nešto je manje politički važan za Hrvatsku nego za Tursku. Uskoro će izbori i Erdogan uvijek pokušava pokazati kroz svoje turneje koliko mu je stalo do dijaspore i tako radi poveznicu između bosanske i albanske dijaspore koja živi u Turskoj. Pokazuje da drži do kulture, stabilnosti, sigurnosti, ekonomiji i tako skuplja političke bodove, rekao je u HTV-ovoj emisiji U mreži Prvog vanjskopolitički analitičar Branimir Vidmarović.

- Odnosi Hrvatske i Turske su dobri. Važno je naglasiti da ove dvije zemlje imaju dodirne točke što se tiče regije, a to je BiH, govori politolog i teolog Vedran Obućina te dodaje kako Turska nema puno izravnih prijatelja unutar EU. Turska je u Hrvatskoj vidjela partnera s kojim se može razgovarati, a širenje ekonomskih interesa jedan je od primarnih razloga ovog posjeta.

Vidmarović govori kako se Turska i prije rata u Ukrajini nametnula kao njezin glavni trgovinski partner.

- Nedavno je bilo rečeno kako će Turska surađivati na projektu rekonstrukcije Ukrajine. Turska će graditi mostove, ceste, bolnice škole. U tom je smislu Turska strahovito kompatibilna s EU u smislu pomoći Ukrajini, rekao je.

Za njih je teritorijalni integritet Ukrajine neupitan samo zbog toga što se trgovina u Turskoj odvija u svim smjerovima i ona ne želi ograničavati svoje nacionalne interese.

Obućina govori kako je turski utjecaj najveći u srednjoj Aziji, ali on raste i na Kavkazu, Bliskom istoku, Crnom moru, ali svakako i na Balkanu.

- Turska u stvari malo ulaže u BiH, ali u njoj ima ogroman politički utjecaj. Odnos s cijelom obitelji Izetbegović je snažan, tako da on ima utjecaj u vrhu bošnjačke vlasti, no pitanje je li to cilj ovog trenutnog dolaska, rekao je.

Smatra da će izborni zakon u BiH biti jedna od tema razgovora. Što se tiče toga, Erdogan nije ni za ni protiv, on želi sačuvati status quo, kazao je.


8:54 Zbog turskog predsjednika će brojne zagrebačke prometnice biti blokirane u nekoliko navrata tijekom dana, a što vozačima savjetuje policija pročitajte OVDJE.


8:21 Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan dolazi kao dragi gost u Zagreb, Beograd i Sarajevo. Više će nuditi, nego što će od domaćina tražiti. S njim u velikoj delegaciji dolaze i brojni poslovni ljudi, zainteresirani investirati u sve tri države.

Komentar Augustina Palokaja o posjetu turskog predsjednika pročitajte OVDJE


Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan stigao je u Zagreb kako bi pridonio jačanju gospodarskih odnosa Hrvatske i Turske i otvorio novi islamski centar s džamijom u Sisku, ali za očekivati je da će pitanje izbornog zakona u BiH dominirati u razgovorima s hrvatskim državnim vrhom.

Erdogan se u utorak u Sarajevu usprotivio intervenciji visokog međunarodnog predstavnika u BiH Christiana Schmidta u izborni zakon, što traže Hrvati kako bi se spriječilo da ih Bošnjaci opet preglasavaju na općim izborima koji će se u toj zemlji održati početkom listopada.

"Odluke oko izbornog zakona donose ova trojica lidera. Ovdje ne trebamo imati intervenciju visokog predstavnika", rekao je Erdogan na zajedničkoj konferenciji za novinare u Sarajevu s trojicom članova bosanskohercegovačkog predsjedništva.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković nekoliko su puta pozvali Schmidta na suprotno, da iskoristi svoje bonske ovlasti i Hrvatima zajamči ravnopravnost u izbornom procesu.

Erdogan će danas u Zagrebu razgovarati s obojicom. S Milanovićem će održati zajedničku tiskovnu konferenciju na Pantovčaku, a o susretu s Plenkovićem Banski će dvori izvijestiti priopćenjem.

San sisačkih muslimana

Turski će predsjednik zajedno s hrvatskim otići i u Sisak gdje će sudjelovati na otvorenju novog islamskog centra i džamije u tom gradu, što sisački imam Alem Crnkić naziva "ostvaranjem višegeneracijskog sna" tamošnjih muslimana.

Novi Islamski centar prostire se na oko 2600 metara kvadratnih, te je treći takav centar u Hrvatskoj, nakon zagrebačkog i riječkog. Posebnost sisačke džamije je njena energetska održivost, pa ju se i naziva prvom ‘ekodžamijom‘ u ovom dijelu Europe.

image
Marko Todorov/Cropix

Na molitveni prostor odnosi se petina kompleksa, a ostatak, oko dvije tisuće kvadrata, namijenjen je svima.

„Da su muslimani htjeli graditi ovaj objekt za sebe, izgradili bi samo džamiju”, rekao je Crnkić Hini.

„Dobrodošli su nam svi ljudi otvorenog uma, srca i duše, bez obzira na vjersko opredjeljenje, svi koji su otvoreni da upoznaju i spoznaju druge”, naglasio je mladi sisački imam, Sisčanin odrastao u tom gradu.

Više o Islamskom centru u Sisku pročitajte OVDJE

image

Osiguranje u Vukovarskoj zbog dolaska turskog predsjednika Erdogana

Marko Todorov/Cropix

Dvojica se predsjednika potom ponovo vraćaju u Zagreb kako bi sudjelovali na hrvatsko-turskom gospodarskom forumu.

Svoj dolazak potvrdilo je 75 turskih gospodarstvenika, dok se s hrvatske strane očekuje dolazak čak 160 gospodarstvenika. Na gospodarskom formu bit će predstavnici građevinskog sektora, energetike, turizma, prerađivačke industrije, farmaceutske industrije, poljoprivrede, financijskog sektora i drugih gospodarskih grana.

Strogo osiguranje

Erdoganov posjet Hrvatskoj prate iznimne mjere sigurnosti. Uz trasu kojom će se kretati turski predsjednik već se danima ne može parkirati, a MUP je za četvrtak uveo posebnu regulaciju prometa i zamolio građane da budu strpljivi.

Strpljivi će morati biti i novinari jer se zbog strogog osiguranja na događanjima na kojima će biti Erdoogan moraju pojaviti satima prije.

Turski predsjednik u Hrvatskoj je posljednji put bio 2016., na obilježavanju stote godišnjice islama u Hrvatskoj.

Na Pantovčaku, tada u mandatu Kolinde Grabar-Kitarović, rado su isticali da ne postoji bolje integrirana manjina u Europi od muslimanske zajednice u Hrvatskoj.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Todorov/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ronald Gorsic/Cropix

Policija je objavila i karte blokiranih pravaca, možete ih pogledati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:11