CALYPSO

FOTO: HRVATSKA 'IKEA' IZDALA UPOZORENJE KUPCIMA Ako ste kupili ovaj naš proizvod, vratite ga. Ne morate imati račun...

 
 Robert Fajt / CROPIX

Najpoznatija trgovina namještajem IKEA poziva sve kupce koji su kupili CALYPSO stropne lampe, nakon 1. kolovoza 2016., da provjere oznaku datuma na proizvodu.

IKEA, naime, povlači sve CALYPSO stropne lampe proizvedene između i uključujući ove oznake datuma proizvodnje: 1625 do 1744 (oznake se nalaze na naljepnicama s tehničkim detaljima lampe, odnosno na postolju koje se montira na strop).

IKEA je primila izvješća o padu staklenih sjenila.

- IKEA poziva sve kupce koji posjeduju CALYPSO stropne lampe proizvedene tijekom spornih datumskih oznaka da ih vrate u robnu kuću, gdje će im biti zamijenjena novom CALYPSO stropnom lampom ili punim povratom plaćenog iznosa. IKEA ne zahtijeva nikakve dokaze o kupnji - priopćeno je iz tvrtke.

IKEA, Press
IKEA poziva sve kupce koji su kupili CALYPSO stropne lampe, nakon 1. kolovoza 2016., da provjere oznaku datuma na proizvodu. Ako je oznaka između broja 1625 pa sve do 1744, IKEA poziva da ih vratite. Dobit ćete novu ili novac nazad.

"Iako je iznimno niska vjerojatnost da će se daljnji padovi opet dogoditi, rizik je više nego dovoljan razlog da IKEA povuče sporne lampe", kaže Emilie Knoester, menadžerica odjela za rasvjetu i pametne domove u IKEA of Sweden.

- Sigurnost kupaca je glavni prioritet za tvrtku IKEA, zbog čega smo se – zbog mjera predostrožnosti – odlučili na povlačenje zahvaćene serije - kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:37