POMOZITE MU

FOTO Humanitarni koncert za invalidnog informatičara iz Siska

SISAK - Kako bi pomogli mladom informatičaru Juraju Kovačeviću, djelatnici Gradskog muzej Sisak u subotu, 22. rujna 2012. godine organiziraju humanitarni koncert grupe mladih glazbenica «Chocolate Disasterč koji će se održati u Domu kulture Kristalna s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Juraj Kovačević ima 27 godina i živi u Sisku, a prije deset godina dijagnosticirana mu je spastična parapareza, pritiskanje kralješnice na živce u leđnoj moždini, zbog koje je danas teško pokretan. Ublažiti i poboljšati Jurajevo stanje mogu terapije individualnih vježbi u rehabilitacijskom centru za bolesti središnjeg živčanog sustava nakon kojih bi se Juraj mogao početi samostalno kretati s jednom štakom.

- Pred Jurajom je dug oporavak i ovo je samo prvi korak u kojemu mu svi mi možemo i trebamo pomoći, a zahvaljujući njegovoj velikoj volji, upornosti, disciplini i stručnom timu liječnika i fizioterapeuta pozitivni rezultati terapija su neupitni - ističe inicijatorica ove, ravnateljica Gradskog muzeja Sisak Davorka Obradović.

Za Juraja će besplatno svirati Chocolate Disaster, jazz kvartet iz Austrije, koji čine četiri studentice odsjeka za jazz Glazbene akademije u Grazu. Članica toga sastava je mlada Siščanka Lada Obradović, koja je osigurala besplatni nastup atraktivnog kvarteta za njenog prijatelja Juraja.

Prodajna mjesta ulaznica su Gradski muzej Sisak, Voodoo bar, Fluid cafe Sisak, Bistro Falcon, Gymnasium, Siscia jazz club, Academia, Gema. Dobrovoljne priloge moguće je uplatiti na žiro račun broj 2484008-3234421667 otvoren u Raiffeisen banci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:33