OPASNI ZA UPORABU

FOTO: IKEA IZ PRODAJE POVLAČI POPULARNI STOLAC Sporni artikl ozlijedio je kupce u čak pet država: 'Ljudi padaju s njega, a nerijetko lomi i prste'

 IKEA

IKEA poziva sve kupce koji su kupili stolac za plažu MYSINGSÖ prije 24. siječnja 2017. godine da ga vrate u bilo koju robnu kuću IKEA kako bi ga zamijenili ili dobili puni povrat novca.

Nakon pranja tkanine na stolcu, postoji mogućnost da se isti nepravilno sastavi, što može dovesti do opasnosti od pada ili ozljede prstiju.

IKEA je primila pet izvještaja o nezgodama u kojima je stolac za plažu MYSINGSÖ zbog nepravilnog sastavljanja propao tijekom korištenja. U svih pet izvještaja spominju se ozljede prstiju koje su zahtijevale liječničku intervenciju.

Navedene nezgode dogodile su se u Finskoj, Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Danskoj i Australiji.

Tvrtki IKEA sigurnost proizvoda najviši je prioritet te svi njihovi proizvodi trebaju biti u skladu s nacionalnim i međunarodnim zakonodavstvom, kao i važećim standardima.

Nad stolcem za plažu MYSINGSÖ provedena su mehanička i kemijska testiranja te testiranje tkanine, a sva su imala pozitivan rezultat.

'Odmah nakon što su zaprimljeni izvještaji o nezgodama, pokrenuta je istraga. Na temelju rezultata istrage unaprijedili smo dizajn stolca kako bismo izbjegli daljnje rizike od nepravilnog sastavljanja proizvoda i ozljeda. Stolac s unaprijeđenim dizajnom bit će, prema planu, dostupan od veljače 2017. godine', stoji u priopćenju popularne švedske tvrtke.

Račun nije potreban za zamjenu proizvoda ili puni povrat novca.

Za dodatne informacije kupci mogu posjetiti internetsku stranicu www.IKEA.hr ili kontaktirati njihovu službu za kupce na broj 01/445-5444.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 09:09