VELEMAJSTOR

FOTO: Legendarni Gari Kasparov na 110. godišnjici Šahovskog kluba Sisak

 
 Mate Piskor / CROPIX

Legendarni šahovski velemajstor Gari Kasparov posjetio je u subotu Sisak u povodu obilježavanja 110. obljetnice osnutka Šahovskog kluba Sisak.

Tijekom susreta s gradonačelnicom Siska Kristinom Ikić Baniček, predsjednicom sisačkog Gradskog vijeća Ivanom Krčelić i predsjednikom Šahovskog kluba Sisak Milanom Brigljevićem, Kasparov je istaknuo da je ponosan što je u Sisku, gradu tako duge povijesti, kako one civilizacijske tako i šahovske.

25.08.2018 - Gari Kasparov, sahovske velemajstor i bivsi svjetski sahovski prvak, sudjelovao je u Sisku u obiljezavanju 110. obljetnice osnutka Sahovskog kluba Sisak te odigrao simultanku sa sisackim sahistima. Na fotografiji: Ivana Krcelic, predsjednica sisackog Gradskog vijeca,  Gari Kasparov, Kristina Ikic Banicek, gradonacelnica Siska i Milan Brigljevic, predsjednik Sahovskog kluba Sisak

Snimio: Mate Piskor / CROPIX
Mate Piskor / CROPIX

Istaknuo je kako se nada da će svojim aktivnostima na popularizaciji šaha, kao i simultankama koje igra diljem Hrvatske i svijeta, popularizirati šah te doprinijeti razvoju šaha.

 25.08.2018 - Gari Kasparov, sahovske velemajstor i bivsi svjetski sahovski prvak, sudjelovao je u Sisku u obiljezavanju 110. obljetnice osnutka Sahovskog kluba Sisak te odigrao simultanku sa sisackim sahistima. Na fotografiji:    Gari Kasparov i Kristina Ikic Banicek, gradonacelnica Siska  

Snimio: Mate Piskor / CROPIX
Mate Piskor / CROPIX
Gari Kasparov i Kristina Ikić Baniček

Tijekom dana Kasparov je odigrao simultanku sa 16 protivnika, šahista rekreativaca i članova Šahovskog kluba Sisak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:54