PARTIJE U SRIJEDU

SIMULTANKA KASPAROVA S POZNATIM OSOBAMA Bivši svjetski pravk će u Westinu igrati s Ankom Mrak Taritaš, Davoro Bernardićem, Vlahom Orepićem...

 Tom Dubravec / Hanza Media

Godina je na zalasku, ali ostalo je još mjesta za uzbudljive sportske događaje. Tako će se u srijedu 28. prosinca, u zagrebačkom hotelu Westin održati tradicionalna simultanka nekadašnjeg svjetskog prvaka i jednog od najboljih šahista svih vremena Garryja Kasparova s poznatim osobama iz javnog života i s perspektivnim šahistima i šahisticama.

Nasuprot Kasparovu će biti poznati političari, među kojima se očekuje i nekoliko ministara, a šef MUP-a Vlaho Orepić je već potvrdio sudjelovanje kao i novi čelnik SDP-a Davor Bernardić, bivši predsjednik države Ivo Josipović, najozbiljnija kandidatkinja za gradonačelnika Zagreba Anka Mrak Taritaš, predsjednik HNS--a Ivan Vrdoljak i drugi. Događaj će izravno prenositi HTV3 od 17:30 do 19:00.

I ovoga puta Kasparov promiče projekt Šahovskog kluba e4 Šah uz školu: www.sah-uz-skolu.org

Projekt na Internet šahovskoj platformi ima već preko 1500 registriranih korisnika , i surađuje sa 120 osnovnih škola i oko 100 nastavnika šaha, kaže nam Zlatko Klarić.

Dan prije se igra Šahovski festival za mlade, na kome će nastupiti oko 120 sudionika iz četiri zemlje. Pobjednici do 9 i 11 godina će se plasirati za sudjelovanje u simultanki.

Organizator je novoosnovani Fond Garry Kasparov Adriatic iz Zagreba, koji će uskoro preuzeti poslove centralne Kasparovljeve fondacije za Europu u Briselu.

Kasparov i njegova fondacija su preuzeli vodeću ulogu u svijetu u promicanju drevne igre među mlađim uzrastima. Fondacija je aktivna na pet kontinenata i animira na tisuće mladih putem radionica, turnira i knjiga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:11