PREDSTAVILI PLAN 21

FOTO Milanović u Koprivnici obećao kraj bedastoćama, a Čačić poručio: Glasajte za nas jer nemate izbora!

Tvrdi kako će svi članovi Koalicije biti odgovorni i pošteni u obnašanju vlasti.
Koprivnica, 171111. Parlamentarni izbori 2011.Kukuriku koalicija zapocela je kampanju voznjom vlaka od Dugog Sela prema Krizevcima i Koprivnici. U Krizevcima lideri koalicije predvodjeni Zoranom Milanovicem posjetili su tvrtku Lora, u Djurdjevcu tvrtku Rasco a u Koprivnici na sredisnjem gradskom trgu odrzali su sredisnji skup za 2. izbornu jedinicu.Na slici: Radimir Cacic i Zoran Milanovic na skupu u Koprivnici.Foto: Nikola Wolf / Podravski list / CROPIX
 Nikola Wolf / Podravski list / C

KOPRIVNICA - Zoran Milanović , predsjednik SDP-a, vodeće stranke u Kukuriku koaliciji , sa svojim izbornim partnerima ukratko je predstavio Plan 21, kako se zove koalicijski, politički program socijaldemokrata, narodnjaka, istarskih demokrata i umirovljenika.

Veliki specijal Jutarnjeg IZBORNI STOŽER 2011 >> sve o izborima pratite OVDJE

- Nositelj sam liste, a nisam na listi. To je samo jedna od bedastoća koje ćemo ukinuti kad dođemo na vlast - rekao je Zoran Milanović. Osim njega, pred 500-ak Koprivničanaca, u izuzetno maglovitoj i hladnoj večeri govorili su i ostali predsjednici stranaka koalicije, te Zvonimir Mršić, gradonačelnik Koprivnice i nositelj liste u Drugoj izbornoj jedinici. Poruka koja se mogla iščitati kao temeljna misao 'kukuriku politike' bila je decentralizacija Hrvatske.

- Ne može gradonačelnik, župan ili načelnik ići u Zagreb moliti nadređene novac koji stanovnici njegovog grada, županije i općine plaćaju kroz porez, da bi napravili školu, cestu ili učenički dom - rekao je Zvonimir Mršić. S njim se složio i Ivan Jakovčić, predsjednik IDS-a i istarski župan. Tvrdi kako će svi članovi Koalicije biti odgovorni i pošteni u obnašanju vlasti.

- Jedino mi možemo ponuditi ono što bi trebalo biti normalno i uobičajeno, a to je šansa za uspjeh svakog stanovnika ove zemlje - zaključio je Jakovčić. Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a osvrnuo se na pad mirovina u posljednje dvije godine te iznio podatak kako su zbog neusklađivanja, u zadnje dvije godine mirovine pale za 3,1 posto, jer su troškovi života porasli.

Prisutnima se obratio i Radimir Čačić, predsjednik HNS-a.

- Ljudi me neprestano pitaju zašto bi glasali za nas. Odgovor je vrlo jednostavan, a glasi: 'Nemate izbora'. Ako se bilo tko sjeti bilo koje druge opcije, neka mi se odmah javi, posumnjat ću u njegovu zdravu pamet - poentirao je Radimir Čačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:55