BOAT SHOW U BIOGRADU

FOTO: MINISTAR POMORSTVA NA SAJMU NAUTIKE 'Nemam brod, na moru sam tek deset dana godišnje'

Biograd, 231014.U marini Kornati u Biogradu danas je svecano otvoren 16. po redu Biograd boat show - jedan od najvecih sajmova nautike na Mediteranu. Na otvorenju su bili prisutni ministri Sinisa Hajdas Doncic i Darko Lorencin.Na fotografiji: Goran Raznjevic iz Ilirije i ministar Hajdas Doncic u obilasku sajma.Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
 Luka Gerlanc / CROPIX / CROPIX

Od četvrtka je Biograd nautički centar Europe i to će biti još sljedeća tri dana: otvoren je 16. Biograd boat show, najveći hrvatski nautički sajam, na kojem izlaže rekordnih 275 izlagača i na kojem je izloženo preko 300 plovila, javlja Zadarski.hr .

Biogradska hotelska kuća "Ilirija", organizator i domaćin i ovogodišnjeg nadaleko poznatog i priznatog nautičkog sajma na otvaranje BBS-a svojoj Marini "Kornati" pozvala u je čitav niz uzvanika, a stigla su sva ministra: ministar turizma Darko Lorencin i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić koji je i otvorio sajam.

Uz njih su na otvorenju bili i zadarski župan Stipe Zrilić te direktor HTZ-a Ratomir Ivičić.

U znak poštovanja prema želji domaćina da se BBS odvija u opuštenoj atmosferi oba su ministra skinuli kravate već na početku svečanosti otvaranj, a Hajdaš Dončić je kazao kako je prihvatio poziv "Ilirije" da otvori 16. BBS jer tu tvrtku smatra jednom od najvažnijih turističkih tvrtki u Hrvatskoj, te da zna koliko je ovaj turistički sajam važan za razvoj nautičkog turizma u Hrvatskoj.

Luka Gerlanc / CROPIX / CROPIX
Biograd, 231014.U marini Kornati u Biogradu danas je svecano otvoren 16. po redu Biograd boat show - jedan od najvecih sajmova nautike na Mediteranu. Na otvorenju su bili prisutni ministri Sinisa Hajdas Doncic i Darko Lorencin.Na fotografiji: boat show. Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Ministar pomorstva je otkrio da nema brod, te da ga ne namjerava kupiti jer drži kako je to prevelika investicija "za nekog tko dolazi na more 10 dana godišnje".

Važnija od toga je ipak njegova najava kako će novi Zakon o pomorskom dobru koji se čeka više od godinu dana, a koji će nadležnost izdavanja koncesija na pomorskom dobru, preusmjeriti na lokalnu samoupravu, točnije općine i gradove.

Ministar Lorencin je pak, uz sve pohvale na račun "Ilirije" i Biograd boat showa te domaćeg nautičkog turizma, istaknuo kako su zadnje analize pokazale da ova vrsta turizma sa svojih četiri posto noćenja sudjeluje u financijskom prihodu sa čak 10 posto, što znači da je riječ o elitnoj vrsti turizma, onoga koji čini image jedne turističke zemlje. "A Biograd je simbol hrvatskog nautičkog turizma".

Na 16.BBS se uistinu ima što vidjeti: od vrhunskih i skupih motornih jahti, jerdilica svih veličina, impoznantnih katamara, i jeftinih i skupih gumenjaka, preko široke lepeze nautičke opreme, pa do kutka za kampere – po prvi put su na BBS-u izloženi suvremene kamp prikolice pa i atraktivne kamp kućice.

U sljedeća tri dana organizator je predvidio čitav niz popratnih događanja, pogotovo onih večernjih, zabavnih i gastronomski, te čak pet regata, ali i praktične radionice za vlasnike brodova. BBS je otvoren svaki dan do 18 sati, za 35 kn koliko je ulaznica na sajmu se uistinu ima što vidjeti, pogotov ako čovjek zaljubljen u more.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:11