MISLILI DA JE NLO

FOTO: 'MISLILI SMO DA JE SVEMIRSKI BROD, SVE SE DIMILO, A IZ NJEGA JE CURILA ČUDNA TEKUĆINA' Iznenađenje s neba izbezumilo seljane

 Twitter

Poljoprivrednici u kolumbijskoj provinciji Tolima nemalo su se iznenadili u nedjelju kada se sa na njih obrušio nepoznati objekt s neba, piše BBC.

'Dimio se, a neka čudna tekućina je curila iz njega. Mislili smo da je to NLO', rekao je isprepadani stanovnik gradića San Luis.

Policija je identificirala objekt te zaključila da je riječ o internetskom balonu, koji je razvila tvrtka X, podružnica Googlea, a služi za podizanje kvalitete signala u ruralnim područjima.

Time su uklonjena sumnje i nagađanja s Twittera i lokalnih medija da je riječ o satelitu, a puno pojašnjenje dao je policijski načelnik Jorge Esquerra.

'Tom se tehnološkom napravom služi Google, lako je pokretljiva a zraku stoji zahvaljujući balonu', rekao je Esquerra te dodao kako je riječ o uratku kompanije X, koji se još naziva i Projekt Loon.

No, unatoč objašnjenju policijskog načelnika građani San Luisa kažu kako su bili uvjereni da se radi o nečem puno zlokobnijem. 'Svi smo mislili da je riječ o NLO-u ili dijelu nekog svemirskog broda'.

Inače, ovo nije prvi put da je Projekt Loon završio na zemlji. U veljači 2016. istu je sudbinu doživio još jedan balon koji je završio na plantaži čaja tijekom probnog leta, a kao ni tada, ni za ovaj se ne otkriva što je zapravo dovelo do pada Googleovog balona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:43