NOVI KULT LIČNOSTI

FOTO: Mladež HDZ-a slavila uz Tuđmanovu bistu i sliku Jadranke Kosor

Mladež HDZ-a danas je proslavila 20. godišnjicu velikim skupom u Ciboni
 Goran Mehkek/Cropix

ZAGREB - Godinu dana nakon što je aklamacijom na saboru HDZ-a izabrana za nasljednicu Ive Sanadera, Jadranka Kosor danas je doživjela ovacije na 20. obljetnici Mladeži HDZ-a u zagrebačkoj Ciboni.

Pozornica je s lijeve strane bila ukrašena bistom dr. Franje Tuđmana, a s desne fotografijom predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor. Premijerka Kosor poručila je da će njena vlada izvući Hrvatsku iz krize i uvesti je u EU.

“Opet ćemo pobijediti i postati 28. članica EU. Ja posustati i odustati neću, najlakše je otići kad je teško. Ja ostajem s vama!”, aludirala je na Sanadera i zaradila gromoglasan pljesak. Rekla je da će braniti i plaće i mirovine i nastaviti s borbom protiv korupcije. Teško je provoditi politiku kad je puno kritika sa svih strana, a malo onih koji žele pomoći, požalila se.

- Često se postavlja pitanje: ima li svjetla na kraju tunela? Ima, ali tunel je dug, možda ćemo neke morati nositi ili vući, ali ćemo pronaći izlaz. Ako ustrajemo na teškim odlukama brže ćemo prebroditi ovo stanje - rekla je Kosor, ponavljajući kako je na njoj da ustraje na bolnim rezovima. Istaknula je da je HDZ našao snage za sučavanje s kriminalnom i korupcijom, dok su drugi samo pričali o tome ali bez snage da počiste u svom dvorištu.

- Od borbe protiv korupcije nećemo odustati, borba protiv korupcije je program HDZ-a - istaknula je. HDZ će pobijediti i na parlamentarnim izborima 2011, rekla je i poručila mladima da se već počnu pripremati za to. “Jedite med i voće da budete snažniji”, našalila se. Pozvala je mlade da se pripremaju za EU, počnu razmišljati široko i globalno, i razuvjeravaju euroskeptike u svojoj okolini. Nekoliko puta ponovila im je da budu ponosni i da ističu domoljublje u svakoj prilici, jer to daje snagu.

U jednom trenutku čulo se slabo skandiranje “Jadranka, Jadranka”.

“Čujem da ste počeli skandirati, a u jednim novinama piše kako sam vam zabranila. Nisam, naravno, ja vam ne branim ništa”, rekla je nasmiješena premijerka. Mladež se na to nije snašla, jedni su vikali “Jadro, Jadro”, drugi “Jadranka, Jadro”, pa su uskoro sasvim odustali od neuvježbanog skandiranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:13